Jógafilozófia: Patanjali akkor és ma

Időpont: 2017. dec. 1. péntek 18:30
Oktató: dr. Drimál István
Létszám: max. 18 fő
Részvételi díj: 3000 Ft
Befizetés határideje: nov. 28. kedd

Az előadás tematikája

Patandzsali teológiájának kettőség és nem-kettősség szerinti értelmezése.

Patandzsali a Jóga szútrákban kettős elméletet fejt ki és ennek keretében tárgyalja a világra és az emberi létezésre vonatkozó elgondolásait, gyakorlatait. A modern értelmezések azonban szinte mind nem-kettős értelmezésben tálalják Patandzsali rendszerét.

Megvizsgáljuk, mi ennek az oka, s hogy hova vezet a kettős és nem-kettős értelmezés, ha végighaladunk rajta.

Felkészülés az előadásra

Regisztráció után rövid ‘puskát’ kapsz amit István állított össze, hogy könnyebben eligazodj a jóga szútrák szanszkrit kifejezései között.
🙂

Ki az előadó?

István filozófiából doktorált, és több, mint 20 éves taichi, chikung és gongfu gyakorlás után állapodott meg az Iyengar metódusnál. A 3. Iyengar Jóga Oktatóképző 3 éves képzésének végén 2014-ben Introductory 2. szintű vizsgát tett, majd 2017 végén sikeres Intermediate Junior I. szintű vizsgával folytatta az utat.

A szellem művelése, a test pallérozása és az energia áramoltatása az a háromszög, amiben István igazán ki tud bontakozni, tanítványai és oktatótársai fanyar humora és átfogó tárgyi tudása mellett elhivatottsága miatt is szeretik.

István 2017-ben egy hónapot töltött Indiában a Ramamani Iyengar Memorial Yoga Instuitute-ban, ahol magától Prashant Iyengartól, a metódus alapítójának fiától is tanulhatott.

JELENTKEZÉS

A részvételi díjat fizetheted:

1. Utalással:
K&H Bank 10401213-00014858-00000004
Bartsch Gabriella
Megjegyzésbe rovatba kérjük írd be a nevedet ill. tanfolyam nevét!

2. Készpénzben a helyszínen:
Hétfőtől csütörtökig 17.00-19:30-ig.

3. SZÉP kártyával

Kérünk, hogy fizetési határidő előtt rendezd a részvételi díjat!

Lemondási feltételek:
Egy héttel a kezdés előtti lemondás esetén a teljes összeg visszajár, egy héten belül a befizetett összeg 50%-a, kezdéstől számított 72 órán belüli lemondás esetén sajnos nem áll módunkban visszatéríteni a részvételi díjat.

Egyes esetekben a befizetett összeg egy másik, jövőbeli képzésre felhasználható. Ez minden esetben a stúdió jóváhagyásától függ. Ha a kurzus a szervező vagy a stúdió döntése miatt nem kerül megrendezésre, a teljes, a képzésre befizetett összeget visszafizetjük.

A regisztrációnál megadott adatokat bizalmasan kezeljük: Adatkezelési nyilatkozat

Ha kérdésed van, keress bennünket:
Telefon:
+36 (20) 421 8464
Email:
b.gabriella@jogadarshan.hu

Share This