Darshan Logo head2

Iyengar Jóga 1-2. szint kezdő-középhaladó

B.K.S. Iyengar munkássága a jóga modern üttörői közé helyezi. Tanításában megmagyarázza és példákkal illusztrálja a jóga tradicionális szemléletmódjait. Sok testtartást és légzéstechnikát ő mentett meg a feledéstől, majd rendszerbe foglalásukat követően a világ minden táján élő jógázók rendelkezésére bocsátotta. Munkásságának fontos része a terápiás jóga. Érdemeit és eredményeit szerte a világon minden jógaiskola elismeri. Könyvei modern klasszikusoknak számítanak. A jógáért végzett munkáját az indiai kormány és sok más oktatási intézmény számtalan díjjal és címmel ismerte el.

1. szint - kezdő

Ha még nem gyakoroltál az Iyengar jóga szerint, akkor ezzel a foglalkozással kezdj. Az alapvető álló és egyensúlyi pózóktól az egyszerűbb előrehajló és csavaró ászanákon át a fordított testhelyzetekig több mint 30 ászanával ismerkedünk meg.

2. szint - középhaladó

A kezdő tartásokat elmélyítjük és további 20 ászanát ismerünk meg: a haladóbb egyensúlyi testhelyzetektől, a gerinccsavarások és előrehajlások magasabb szintű gyakorlataiig. A régi bölcsek által az emberiség számára az egyik legnagyobb adományaként örökül hagyott Szalamba Sarvangasana- vállállás , vagy közismert nevén gyergya póz , és az ászanák Királyának tartott fejenállás koronozzá meg a foglalkozásokat.

1-2. szint kezdő - középhaladó

Ha már a kezdő foglalkozások alapjait elsajátítottad, de még nem érzed készen magad a középhaladó órára. Kérd ki az oktató tanácsát!