+36 20 421 8464 info@jogadarshan.hu

Kezdő Iyengar jóga tanfolyam | Március 26 – tól hétfőnként 19.30

Időpont: 2018. március 26-tól hétfőnként 19.30
Oktató: Fenyvesi Judit
Létszám: min. 3 fő
Részvételi díj: 17 600 Ft / 8 alkalom
Befizetés határideje: márc. 25. vasárnap éjfél
A képzés minimum 3 fő regisztrációja esetén lesz megtartva.
HA JÖNNÉL, REGISZTRÁLJ!

KINEK AJÁNLJUK A TANFOLYAMOT?

  • Teljesen kezdőknek, akik most ismerkednek a jógával és a biztonságos ászana gyakorlás alapjaival szeretnének megismerkedni egy gyakorlatias és struktúrált módszertan szerint.
  • Kihagyás után újrakezdőknek, akik fokozatosan szeretnének visszarázódni a rendszeres gyakorlásba és meg akarják erősíteni az alapokat az ászana gyakorlásukban.
  • Akiknek már van jógás tapasztalatuk, de korábbi tanulmányaik során az ászana gyakorlás kevésbé volt előtérben, és most meg akarják azt alapozni.

MI AZ IYENGAR JÓGA?

B. K. S. Iyengar jógametódusa a fizikai test egyvonalúságán keresztül vezeti a gyakorlót a mélyebb tanítások, megélések felé.

Az Iyengar metódus precizitásáról, gyakorlatias szemléletéről és a struktúrált felépítésről ismerhető fel. A gyakorló fokozatosan tanulja meg az alapvető testtartások biztonságos kivitelezését. A bázis pózok magabiztos végrehajtása egyenletes ütemben nyitja meg a fejlődés útját az ászanák komplexebb variációi felé. A magasabb szintű órákon a kezdő gyakorlásban felépített alapok szemléletesen köszönnek vissza újra és újra, integrációt és mélyebb megértést hozva.

Miben különleges az Iyengar jóga?

Az Iyengar jóga sajátossága a segédeszközök – fatégla, blokk, heveder, szék, hengerpárna, fali kötél használata.

Iyengar kezdte először módszeresen használni az eszközöket az ászana gyakorlásban: részben, hogy kezdők számára is biztonságosan elérhetővé tegyen pózokat, részben hogy az ászana egy-egy aspektusát érzékletesebben lehessen megtapasztalni. Így a régi sérülések, vagy kezdeti merevség mellett is megtapasztalhatóak a testtartások kezdő gyakorlók és idősebbek számára is.

Órák menete:

Ezeken a tanfolyami órákon az álló pózokkal alapozzuk meg a gyakorlást: ezek a testtartások segítenek a talpaktól a fejtetőig stabil struktúrát létrehozni és fenntartani. Az álló pózok megmozgatják a napi munka során elfáradt testet és segítik a gerincet támogató izomcsoportok munkáját: rendszeres gyakorlásukkal készítjük fel a testet a komplexebb pózokra.

Fokozatosan vezetjük be az órákon az alap ülő pózokat, majd az egyszerűbb gerinccsavarásokat, előrehajlásokat és végül az első fejjel lefelé pózokat (válltámasz, eke póz), rávezető gyakorlatokon keresztül. Minden gyakorlást rövid elcsendesedéssel zárunk.

RÉSZLETES TEMATIKA:

A tanfolyamon erősödik a testtudatod, javul a testtartásod, nyílik a mellkasod, ami bátorságot hoz és “észrevétlenül” megerősödnek azok az izmaid, amiket valószínűleg ritkán használsz.

  1. alkalommal kinyújtod a karjaidat és a lábaidat, emellett megismered az alap álló pózok alapjait.
  2. alkalommal megtanulod, hogyan használd a talpadat és a súlypontodat a helyes testtartás érdekében.
  3. alkalommal finomítjuk az álló pózokat, megismerkedsz az oldalsó nyújtásokkal valamint a csipőnyitás alapjaival.
  4. alkalommal a mellkasodat fogod nyitni a konkáv álló és ülő előrehajló pózokban és kipróbáljuk a legegyszerűbb fejjel lefelé pózokat.
  5. alkalom az egyensúlyról szól, a már ismert pózok fejlesztése mellett kicsit nehezebb pózokban is kipróbálod az egyensúlyérzékedet.
  6. alkalommal kiteljesítjük az eddig tanult fejjel lefelé pózokat és kóstolót kapsz a salamba sirsasanaból (fejenállás).

HOGYAN TOVÁBB A KÉPZÉS UTÁN?

Az alapok elsajátítása után el tudsz kezdeni járni 1. szintű gyakorló órákra, ahol Veled azonos szintű gyakorlókkal együtt tudod elmélyíteni a tanultakat. Ezeknek az óráknak a célja, hogy az alapozó tanfolyam után eljuss a következő lépcsőfokig: az 1-2. szintű, általános gyakorló órákra.

oktató

Fenyvesi Judit oktatótársunk

‘Introductory 2.’ szintű Iyengar Jóga Oktató. Az alábbi linken olvashattok egy riportot Judittal: Judit Portré

Fenyvesi Judit
Okleveles Iyengar jóga oktató

JELENTKEZÉS  A TANFOLYAMRA

A részvételi díjat fizetheted:

1. Utalással:
K&H Bank 10401213-00014858-00000004
Bartsch Gabriella
Megjegyzésbe rovatba kérjük írd be a nevedet ill. tanfolyam nevét!

2. Készpénzben a helyszínen:
Hétfőtől csütörtökig 17.00-19:30-ig.

3. SZÉP kártyával (OTP v. MKB bank)

A korlátos létszám miatt a helyedet a részvételi díj befizetésével tudod lefoglalni! Kérünk, hogy fizetési határidő előtt rendezd a részvételi díjat!

Lemondási feltételek:
Egy héttel a kezdés előtti lemondás esetén a teljes összeg visszajár, egy héten belül a befizetett összeg 50%-a, kezdéstől számított 72 órán belüli lemondás esetén sajnos nem áll módunkban visszatéríteni a részvételi díjat.

Egyes esetekben a befizetett összeg egy másik, jövőbeli képzésre felhasználható. Ez minden esetben a stúdió jóváhagyásától függ. Ha a kurzus a szervező vagy a stúdió döntése miatt nem kerül megrendezésre, a teljes, a képzésre befizetett összeget visszafizetjük.

A regisztrációnál megadott adatokat bizalmasan kezeljük: Adatkezelési nyilatkozat

Ha kérdésed van, keress bennünket:
Telefon:
+36 (20) 421 8464
Email:
b.gabriella@jogadarshan.hu

Share This