+36 20 421 8464 info@jogadarshan.hu

A ciklus jógája – egynapos jóga műhely / június 2

Időpont: 2018. június 2.  9.00 – 16.00

Oktató: Molnár Móni

Létszám: max. 15 fő

Részvételi díj: 10.000 Ft 

Befizetés határideje: június 1. 

HA JÖNNÉL, REGISZTRÁLJ!

MI AZ A CIKLUS JÓGA?

Női létünk meghatározó aspektusa a menstruáció ciklikussága, a folyamatos változás ritmikussága. A női test természetéből adódóan együtt áramlik a hold fázisaival, együtt rezeg annak hatásaival. A nő egészsége nagyban függ attól, hogy mennyire ismeri saját ritmusát, és mennyire tud kapcsolódni annak jelzéseihez. Az egyensúlyt maga a hullámzás adja!

Tekints rá máshogy a ciklusodra, ismerd meg hogyan kerülhetsz összhangba nőiségeddel, mi mindent tehetsz azért, hogy ezzel a hullámzással együtt tudj áramolni és meg tudd élni a benne rejlő lehetőségeket és erőt!

A foglalkozás során megbeszéljük a női ciklus természetét, annak 6 szakaszát, az egyes szakaszok testi, mentális, érzelmi és energetikai jellemzőit, továbbá a táplálkozással és életvitellel kapcsolatos lehetőségeket a jóga, ajurvéda, valamint saját kreativitásod és intuíciód szemszögéből nézve.

Az elméleti ráhangolódás után a ciklus 1-1 szakaszát éljük meg a jógagyakorlásban: tisztító gyakorlatok, ászana szekvenciák, légzőgyakorlatok, mantrák, mudrák és egy hosszabb, vezetett relaxáció segítségével. A gyakorlás közben meg-megállunk, lehetőséget teremtve a megfigyelésre, a tapasztalatok tudatosítására.

A foglalkozás tematikája:

9.00-12.00
– nyitókör – a ciklus és fázisainak megismerése, interaktív kérdezz-felelek
– jóga gyakorlás: menstruáció utáni napoktól az ovulációig

12.00-13.00 ebéd szünet

Lehetőleg könnyű, vegetáriánus étkezéssel készülj! A közelben van indiai, török gyorsbüfé, illetve kisbolt is.

13.00-16.00

– emésztést segítő légzőgyakorlat

– jóga gyakorlás: ovulációtól a menstruációig

– a foglalkozást egy hosszabb, vezetett relaxáció zárja (zoknit, melegebb pulcsit érdemes hozni)

– zárókör – a tapasztalatok megbeszélése

Neked szól a jógaműhely, ha:

– rendezett a ciklusod, de szeretnéd jobban megérteni és megérezni mi miért történik Benned.

– tested valamilyen tüntet formájában jelez: rendezetlenné vált a ciklusod, erős fájdalom kíséri a menstruációt, PMS tünetei, ciszta, mióma, endometriózis, foganás elmaradása, nőgyógyászati panaszok.

A részvétel nem igényel jógás előképzettséget, csupán nyitottságot Önmagadra.

A tanfolyam min. 6 fő részvételével indul.

KI AZ OKTATÓ?

Főiskolás koromban találkoztam a jógával, a modern tánc világából kanyarodtam erre az útra Gálik Éva tanárom vezetésével. A táncban megtapasztalt flow élmény, és a légzés áramlásához kapcsolt testtudatos mozgás mind ismerős elemek voltak, mégis egy egészen másfajta tapasztalást jelentett minden jóga gyakorlás. Azonban akkor még nem tudtam, hogy miért. Attól kezdve – hosszabb, rövidebb megszakításokkal – jelen volt a jóga az életemben, kezdetben a hatha jóga majd később a vinyasa flow irányzat. Várandósságaim alatt (2005, 2007) megismerkedtem a kismama jógával is. 2014-ben, egy nagyon intenzív időszak hatására, a multi környezetből kilépve beléptem Indu Arora indiai tanító jógaoktató képzésre, ahol az első mantra zengetése után tudtam, hogy megérkeztem. Az egyéves képzés alatt egy olyan világ tárult fel előttem, ahol a jóga valódi gyökereinek megismerésén túl betekintést kaptam az ayurvéda rendszerébe és a jóga terápiás lehetőségeibe. A terápiás utat folytatva végeztem el a Himalájai Jóga Tradíció vezető tanárainak kétéves női jógaterapeuta képzését. Mezősi Anna és Kornhoffer Tünde által közvetített tiszta tanítások segítettek rálátni saját belső folyamataimra: megérkeztek a válaszok a miértekre. 2016-ban elvégeztem az Anaya gyermekjóga oktató képzést. Jelenleg az Integratív Pszichoterápiás Egyesület képzésén veszek részt, amit Dr. Daubner Béla vezet. Számomra a jóga a tengelyben levés, a középpont, mindig volt, van és lesz.

  Molnár Móni hatha jógaoktató, női jógaterapeuta

JELENTKEZÉS  A Jógaműhelyre

A részvételi díjat fizetheted:

1. Utalással: K&H Bank 10401213-00014858-00000004 Bartsch Gabriella Megjegyzésbe rovatba kérjük írd be a nevedet ill. tanfolyam nevét!

2. Készpénzben a helyszínen: Hétfőtől csütörtökig 17.00-19:30-ig.

3. SZÉP kártyával (OTP v. MKB bank) A korlátos létszám miatt a helyedet a részvételi díj befizetésével tudod lefoglalni! Kérünk, hogy fizetési határidő előtt rendezd a részvételi díjat!

Lemondási feltételek: Egy héttel a kezdés előtti lemondás esetén a teljes összeg visszajár, egy héten belül a befizetett összeg 50%-a, kezdéstől számított 72 órán belüli lemondás esetén sajnos nem áll módunkban visszatéríteni a részvételi díjat. Egyes esetekben a befizetett összeg egy másik, jövőbeli képzésre felhasználható. Ez minden esetben a stúdió jóváhagyásától függ. Ha a kurzus a szervező vagy a stúdió döntése miatt nem kerül megrendezésre, a teljes, a képzésre befizetett összeget visszafizetjük. A regisztrációnál megadott adatokat bizalmasan kezeljük: Adatkezelési nyilatkozat

Ha kérdésed van, keress bennünket: Email: info@jogadarshan.hu

Share This