Az ülőmunka káros hatásai – Fókuszban a derék és az alsó háti problémák

Időpont: 2019. április 27. szombat 09:00-12:00
Oktató: Tibai Marika
Létszám: max. 14 fő
Részvételi díj: 5000 Ft
Befizetés határideje: április 26. péntek 12:00, a szabad helyek függvényében
A műhely minimum 4 fő regisztrációja esetén lesz megtartva.
Ha jönnél, REGISZTRÁLJ!

Miért érdemes foglalkozni az ülőmunka hatásaival?

Az ülés, bár kényelmes és természetesnek tűnő testtartás, jócskán megterheli nemcsak a gerincet, hanem az egész szervezetet. Ülés közben folyamatosan merev és passzív helyzetben és nyomás alatt van például a combnyak, a keresztcsont és a farokcsont, köztük az ülőideg -, vér- és nyirokerek is. Emiatt alakulhat ki zsibbadó érzés, aranyér és a visszér is.
A mozdulatlan rekeszizom hasüregi szerveink működését nehezíti és emésztésünkre is rossz hatással van. Ahogy egyre hosszabb ideig ülünk, a vállak és a nyak előreesik, gerincünk görbületeinek egyensúlya is felbomlik, és a sok helytelen terhelés, testtartás miatt porckorong-előreboltosulások és sérv is kialakulhat, a nyaki izmok feszülése miatt pedig a fejfájás is gyakori.

A tartós ülőmunka a gerinc és a porckorongok számára sokkal nagyobb terhelést jelent, mint a járás.

A gerinc megváltozott igénybevétele az ülő életmód miatt súlyos vagy hosszan tartó gerinc- és mozgásszervi panaszokat okozhat. Tapasztald meg a gerinc helyes mozgásait és felszabadulását egy precíz és személyre szóló gyakorlás alatt! Oldd ki a feszültséget a hát, a váll és a nyak izmaiból, belső szerveidből és csípődből!

MIRE SZÁMÍTHATSZ?

A jógaműhelyen megtanulod, hogyan kellene helyesen állnod, ülnöd, hogyan tartsd a gerincedet, megtapasztalod a helyes testtartást és az arra ösztökélő jógapózokat. A precíz és struktúrált gyakorlás alatt egyre mélyebb megélésed lesz arról mi a helyes és mi a helytelen a testtartásokban, hogyan tartsd az egész testedet, küloön tekintettel az gerinc alsó szakaszát és a medencédet. Mindehhez biztonságos kivitelezést nyújt a személyre szóló igazításokkal és intrukciókkal Marika.

oktató

Tibai Marika egyik legtapasztaltabb oktatótársunk, több évtizedes gyakorlással közel húszéves tanítási gyakorlattal a háta mögött. Miután hosszú ideje foglalkozik idősebb gyakorlókkal, Marika mély megértésre tett szert abban, hogyan lehet 50 feletti gyakorlóknak fájdalommentesen és biztonságosan átadni tudását. Nagy tapasztalata miatt sok-sok egyéni kondícióval találkozott már tanítása során: ha valamilyen sérülés vagy pl. porckorongsérv mellett fogsz hozzá a gyakorláshoz, akkor is segít minden ászana áldásos hatását megtapasztalni. Marika 5 éves Iyengar jóga oktatóképzést végzett, és a mai napig aktívan tanít.

Tibai Marika Okleveles jóga oktató

JELENTKEZÉS  A JÓGAMŰHELYRE

A részvételi díjat fizetheted:

1. Utalással: K&H Bank 10401213-00014858-00000004 Bartsch Gabriella Megjegyzésbe rovatba kérjük írd be a nevedet ill. tanfolyam nevét!

2. Készpénzben a helyszínen: Hétfőtől csütörtökig 17.00-19:30-ig.

3. SZÉP kártyával (OTP v. MKB bank)

A korlátos létszám miatt a helyedet a részvételi díj befizetésével tudod lefoglalni! Kérünk, hogy fizetési határidő előtt rendezd a részvételi díjat!

Lemondási feltételek: Egy héttel a kezdés előtti lemondás esetén a teljes összeg visszajár, egy héten belül a befizetett összeg 50%-a, kezdéstől számított 72 órán belüli lemondás esetén sajnos nem áll módunkban visszatéríteni a részvételi díjat. Egyes esetekben a befizetett összeg egy másik, jövőbeli képzésre felhasználható. Ez minden esetben a stúdió jóváhagyásától függ. Ha a kurzus a szervező vagy a stúdió döntése miatt nem kerül megrendezésre, a teljes, a képzésre befizetett összeget visszafizetjük. A regisztrációnál megadott adatokat bizalmasan kezeljük: Adatkezelési nyilatkozat

Ha kérdésed van, keress bennünket:

Telefon: +36 (20) 421 8464

Email: b.gabriella@jogadarshan.hu

Share This