+36 20 421 8464 info@jogadarshan.hu

JÓGA TÁBOR / május 20 – 24. között vasárnaptól csütörtökig

Időpont: 2018.. május 20- 24. vasárnaptól csütörtökig 

Oktatók: 

Bartsch Gabriella okleveles Iyengar jóga oktató

Szentgyörgyi Andrea Integrál jógaoktató és ájurvédikus        életmódtanácsadó

Mark Baverstock Ájurvédikus orvos

Ha jönnél, írj az info@jogadarshan.hu mail címre! 

 

Állandó programok:

Állandó programok:
7:00-8:30 Integrál jóga és meditáció a természetben
9:00-10:30 Reggeli
10:30-12:30 Iyengar jóga és jóga nidra
12:30-14:00 Ebéd
14:00-17:00 Kirándulás az 5 elem jegyében vipassana meditációs és kontemplációs gyakorlatokkal.
17:00-18:30 Ájurvédikus uzsonna az aznapi elemekkel összhangban készített teákkal, kávéval és Marika néni sütijével;-), közben az aznapi élmények átbeszélése, kérdés-felelet.
19:00-20:00 Vacsora

GYAKORLATOK A TERMÉSZETBEN – INTEGRÁL JÓGA ÉS MEDITÁCIÓ

A napot szabadtéri gyakorlással kezdjük. Korán reggel a természet inspiráló energiákkal telített, ebben fogunk minden nap megmártózni. A szállásunktól elsétálunk a Balatonig, a nádasok, nyárfák és gyümölcsfák mentén, hogy megérkezzünk a partra, ahol a madarak fészkelnek. Kitisztítjuk érzékeinket a nyugodt környezetben. Kitágítjuk éberségünket, hogy érezzük a természet finom energiáit és hogy összekapcsolódjunk az öt elemmel.
Minden nap egy adott elemre fókuszálunk (éter, levegő, tűz, víz, föld), megfigyeljük őket a természetben, majd a vezetett meditációt követve megfigyeljük őket önmagunkban is. Teljes figyelmünk bevonásával mozdulunk! Érezzük ahogy lépünk, megérkezünk a jelbe és otthonra lelünk saját lélegzetünkben!
Megszabadulunk mindennapi gondjainktól, terheinktől ahogy átadjuk magunkat az Anyatermészet gyógyító energiáinak! Mozdulataink és légzésünk tudatos irányításával felfedezzük magunkban a természeti elemeket, hogy felfedezzük saját, csodás természetünket! Az elmét elcsendesítő légzési technikákat kombináljuk az integrál jóga gyakorlataival.
A foglalkozásokat vezeti: Szentgyörgyi Andrea

IYENGAR JÓGA ÉS JÓGA NIDRA

Az IYENGAR JÓGA a hatha jóga egyik módszere, a 95 éves koráig gyakorló és aktívan tanító B.K.S. Iyengar jógamester tanítására épül. A módszer rendkívül precíz és intelligens. Biztonságos és szisztematikus fejlődést biztosít egyéni javítással, különböző segédeszközök használatával az egyéni adottságokhoz alkalmazkodva. A változatos szekvenciák egyaránt fejlesztik az erőnlétet, stabilitást, flexibilitást és a koncentrációt.
A táborban az különböző elemek szerint fogunk gyakorolni az Iyengar jógát. Az elemeket nyomon követjük a testünkben/elménkben, és tapasztalni fogjuk a különböző ászanák hatását a testrészeinkre.
A JÓGA NIDRA egy nagyon mély, több szinten elsajátítható gyakorlat, melynek első lépcsőfoka a mélyrelaxáció. A jóga nidra még nem meditáció, hanem a meditáció „előszobája”, megteremti a meditáció előfeltételeit, olyan alvás és ébrenlét közti hipnagóg állapotot hoz létre, amikor az agy érzékenysége jelentősen megnő. A jóga nidrá egy jól felépített, erős technika, mely teljes fizikai, mentális és érzelmi ellazulást tesz lehetővé, de mégis sokkal több, mint a mélyrelaxáció. A foglalkozásokat vezeti: Bartsch Gabriella
AYURVÉDA
Ájurvédikus egyéni konzultáció, tanácsadás és masszázs 9:30 – 12:30 óra között
Az ájurvéda az Élet művészete, vagy más szavakkal kifejezve, a boldog és egészséges élethez vezető út. Praktikus, mindennapokban alkalmazható, kézzelfogható étkezési tanácsok, legmegfelelőbb jógagyakorlatok ajánlata stb. A jóga és az ájurvéda kéz a kézben egy teljesebb, nyugodtabb életformához vezet, ahol a felemelkedés, a tisztulás, az önmagunk megismerése, és a lelkünk, a legbelsőbb, tiszta lényünk felszínre hozatala egy a mindennapokban gyakorolható praktikává válik. Erre a csodás utazásra invitálunk! Ájurvéda orvosunk Mark a megérkezés napján átveszi az általunk előre kitöltött Dósa teszteket, hogy a konzultációra már felkészülve érkezzen, és tudja rólunk az alapokat. A dósa tesztekből kiderül, hogy milyen arányban van jelen bennünk az öt természeti elem, az éter, a szél, a tűz, a víz és a föld. Ezek egyensúlyban tartása alapozza meg egészségünk stabilitását. Az öt elem befolyásolja fizikai adottságainkat, lelki és mentális beállítottságunkat, és megállapítható belőlük sok minden, például, hogy milyen betegségekre vagyunk hajlamosak. A tesztek elemzése mellett, a pulzusdiagnosztikát is végez majd. Kérésünk szerint vagy egy átfogó ájurvédikus életmód-tanácsadást ad vagy egy ájurvédikus masszázst. A helyszínen fordulhatunk hozzá kisebb, nagyobb bajainkkal, panaszainkkal. Az ájurvédikus gyógyító praktikák többezer éves tapasztalatra támaszkodva segítenek minket. Alkalmazásuk elvezethet minket a teljes, és boldog élet kialakításához és nagymértékben hozzájárulhatnak spirituális utunk megtalálásához, jógagyakorlásunk elmélyítéséhez Vezeti: Mark Baverstock
UTAZÁS ÉS SZÁLLÁS
Wellness Park Gyenesdiás, Napfény u. 6. 8315 http://wellness-park.hu/hu/
• Ha kocsival jössz és szívesen vinnél magaddal más gyakorlókat, kérünk jelezd majd felénk! • Ha vonattal jössz, akkor a keszthelyi állomásig kell utaznod. A vasútállomás mellett van a buszállomás, onnan a gyenesdiási, vagy a vonyarcvashegyi buszok bármelyikére felszállhatsz!
DÉLUTÁNI KIRÁNDULÁSOK AZ ELEMEKKEL ÖSSZHANGBAN
2018. május 22. kedd AZ ÁTVÁLTOZÁS – TRANSZFORMÁCIÓ NAPJA – TŰZ ELEM
Elutazunk Hévízre. A tó körüli parkban meditációs gyakorlatot fogunk végezni. Majd bemegyünk a Hévízi-tóba. Míg megéljük a pillanat örömét, mi magunk is átváltozunk! Elménk kitisztul! A finom, meleg víz és a nehéz fémek jótékony hatására megnyugszik túlhajszolt idegrendszerünk. Tudatunk a csendes megértés szárnyán a végtelenbe tágul. Betekintünk a meleg, forróság, tükröződő fény, fémes illat, élvezet és nevetés témakörébe. A tavirózsák közti lebegéssel / úszással könnyen megértjük a tűz elem aspektusait. Ide autókkal vagy busszal fogunk eljutni.
2018. május 24. csütörtök TÁPLÁLÁS NAPJA – FÖLD ELEM
Kékkút a védett Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban fekvő Káli-medencében található. A környezet festői: a dombok alján meghúzódó falvakat megművelt szőlők és színes homokkőből épített présházak szegélyezik. Itt található a római időkből már ismert Kékkúti Anna – Forrás, melynek ásványvize Theodora néven vált ismertté. Megkóstoljuk a forrásból folyó vizet. Levendula sétát teszünk a kékkúti Levendula Portán, kóstolunk házi túrós batyut, házi sajtot és szörpöket. Belemerülünk a csodálatos illatú levegőbe és földbe. Virágzó fák, vadvirágos rétek, édes-meleg levegő és végtelen tér vesz majd körül bennünket. Ide autókkal vagy minibusszal jutunk el.
2018. május 23. Szerda AZ ESSZENCIA NAPJA – VÍZ ELEM
Fák, nádasok mellett kerékpárral jutunk el a Balaton part mellett kiépített kerékpárúton Balatongyörökre. Itt végig megyünk a száraz és vizes Kneipp és gyógynövényekkel övezett sétányon, ami közvetlenül a parton van. Gyönyörű kilátás nyílik a Balaton-felvidék vulkanikus hegyeire, Badacsonyra, Szigligetre és a Szent György-hegyre. Ha a víz fürdésre alkalmas lesz, akkor a partról beúszva még lélegzetelállítóbb kilátásban gyönyörködhetünk. Aki szeretne itt még kajakozni és SUP-olni is tud. Ha nem szeretnél biciklizni, akkor vonattal tudsz majd jönni.
KÖLTSÉGEK, EGYÉB INFÓK
• Az ár tartalmazza a szállást 2 ágyas szobákban, napi 3x-i étkezést, a jógafoglalkozásokon és a délutáni programokon való részvételt (így a kékkúti Levendula porta belépőjét, házi túrós batyu, sajt és házi szörp kóstolót is). Az árban benne van az egyéni ájurvédikus konzultáció és masszázs és a tolmácsolás, továbbá a szálláson a kerékpárkölcsönzés, az uszoda, szauna, kültéri jacuzzi, pingpong, bowling, röplabda, trambulin, játszótér és barbeque használata.
• Az ár nem tartalmazza az odautazás költségét, a Hévizi-tóra a belépőjegy árát és – ha nem szeretnél kerékpározni az “Éter” , a “Levegő” és “Víz” napján szervezett kirándulások alkalmával -a vonat ill. a buszjegy árát.
• Az elvonulás egymásra épülő tematikus napok mentén halad, aminek hatása így egyben tud teljessé válni. Ha mégsem tudod vállalni az 5 napos ottlétet, akkor 3 napra tudsz velünk maradni, vasárnaptól kedd estig.
• 5 napos részvételi díj: 110.000 Ft
• Az első részlet 55.000 Ft március 25-éig fizetendő a szállásfoglalás miatt, a fennmaradó 55.000 Ft április 25-ig. Ha több részletben szeretnéd fizetni a 2. részt, bátran keress meg bennünket! Mindig van megoldás!
• 3 napos részvételi díj: 70.500 Ft Az első részlet 35.000 Ft március 25-éig fizetendő a szállásfoglalás miatt, a fennmaradó 30.500 Ft április 25-ig.
• Befizetési lehetőségek: A részvételi díjat ide utalhatod: Bartsch Gabriella K&H Bank 1040 1938 6955 5555 5555 1004 vagy személyesen fizetheted az oktatóknál.
• Érkezés: 2018. szombat délutántól estig, vagy vasárnap kora reggel 6:30-ig (ebben az esetben 1 napi szállás és vacsora díját levonjuk az árból, azaz a részvételi díj 5 napnál 101.000 Ft / 3 napnál 61.500 Ft )
• Hozz magaddal jógaszőnyeget, 2 db fatéglát, 2-3 db jógatakarót, jógahevedert. Jelezd felénk, ha nem tudsz valamilyen eszközt hozni magaddal, segítünk.
• A jógás elvonulás kombinálható családi utazással is. Szabadidőben a szeretteiddel lehetsz. Akár több napra is maradhatsz a tábor után, a szállás ideális gyermekes családok részére.
• Egyéb lehetőségek a kikapcsolódásra: lovaglás, kajakozás, hajózás
Segítőid lesznek
Segítőid lesznek:
Szentgyörgyi Andrea (Integrál jógaoktató és ájurvédikus életmódtanácsadó, Dr. David Frawley tanítványa)
a.szentgyorgyi@gmail.com +44 773 1618 777
Bartsch Gabriella (okleveles Iyengar oktató, a Darshan Jógastúdió alapítója)
b.gabriella@jogadarshan.hu +36 20 421 8464
Mark Baverstock (Ájurvédikus orvos, a Londoni Middlesex Egyetemi végzettségű, Dr. Vasant Lad tanítványa) markbaverstock77@me.com
Share This