+36 20 421 8464 info@jogadarshan.hu

Az ülőmunka káros hatásai – Jógával az egészséges gerincért

Időpont: 2018. február 24. szombat 09:00-12:00
Oktató: Tibai Marika okleveles Iyengar jóga oktató
Létszám: max. 14 fő
Részvételi díj: 5000 Ft
Befizetés határideje: febr. 21. szerda
A műhely minimum 4 fő regisztrációja esetén lesz megtartva.
Ha jönnél, REGISZTRÁLJ!
🙂

Miért érdemes egyáltalán foglalkozni az ülőmunka hatásaival?

Az ülés, bár kényelmes és természetesnek tűnő testtartás, jócskán megterheli nemcsak a gerincet, hanem az egész szervezetet.

Ülés közben folyamatosan merev és passzív helyzetben és nyomás alatt van például a combnyak, a keresztcsont és a farkcsont, köztük az ülőideg -, vér- és nyirokerek is. Emiatt alakul ki a zsibbadó érzés, az aranyér és a visszér is.

A mozdulatlan rekeszizom hasüregi szerveink működését nehezíti és emésztésünkre is rossz hatással van. Ahogy egyre hosszabb ideig ülünk, a vállak és a nyak előreesik, gerincünk görbületeinek egyensúlya is felbomlik, és a sok helytelen terhelés miatt porckorong-előreboltosulások és sérv is kialakulhat, a nyaki izmok feszülése miatt pedig a fejfájás is gyakori.

 

A tartós ülőmunka a gerinc és a porckorongok számára sokkal nagyobb terhelést jelent, mint a járás.

A gerinc megváltozott igénybevétele az ülő életmód miatt súlyos vagy hosszan tartó gerinc- és mozgásszervi panaszokat okozhat.

Tapasztald meg a gerinc helyes mozgásait és felszabadulását egy precíz és személyre szóló gyakorlás alatt! Oldd ki a feszültséget a hát izmaiból, belső szerveidből és csípődből!

MI AZ IYENGAR JÓGA?

B. K. S. Iyengar jógametódusa a fizikai test egyvonalúságán keresztül vezeti a gyakorlót a mélyebb tanítások, megélések felé.

Az Iyengar metódus precizitásáról, gyakorlatias szemléletéről és a struktúrált felépítésről ismerhető fel. A gyakorló fokozatosan tanulja meg az alapvető testtartások biztonságos kivitelezését. A bázis pózok magabiztos végrehajtása egyenletes ütemben nyitja meg a fejlődés útját az ászanák komplexebb variációi felé. A magasabb szintű órákon a kezdő gyakorlásban felépített alapok szemléletesen köszönnek vissza újra és újra, integrációt és mélyebb megértést hozva.

Miben különleges az Iyengar jóga?

Az Iyengar jóga sajátossága a segédeszközök – fatégla, blokk, heveder, szék, hengerpárna, fali kötél használata.

Iyengar kezdte először módszeresen használni az eszközöket az ászana gyakorlásban: részben, hogy kezdők számára is biztonságosan elérhetővé tegyen pózokat, részben hogy az ászana egy-egy aspektusát érzékletesebben lehessen megtapasztalni. Így a régi sérülések, vagy kezdeti merevség mellett is megtapasztalhatóak a testtartások kezdő gyakorlók és idősebbek számára is.

oktató

Tibai Marika egyik legtapasztaltabb oktatótársunk, több évtizedes gyakorlással közel húszéves tanítási gyakorlattal a háta mögött.

Miután hosszú ideje foglalkozik idősebb gyakorlókkal, Marika mély megértésre tett szert abban, hogyan lehet 50 feletti gyakorlóknak fájdalommentesen és biztonságosan átadni tudását. Nagy tapasztalata miatt sok-sok egyéni kondícióval találkozott már tanítása során: ha valamilyen sérülés vagy pl. porckorongsérv mellett fogsz hozzá a gyakorláshoz, akkor is segít minden ászana áldásos hatását megtapasztalni.

Marika 5 éves Iyengar jóga oktatóképzést végzett, és a mai napig aktívan tanít.

 

Tibai Marika
Okleveles Iyengar jóga oktató

JELENTKEZÉS  A TANFOLYAMRA

A részvételi díjat fizetheted:

1. Utalással:
K&H Bank 10401213-00014858-00000004
Bartsch Gabriella
Megjegyzésbe rovatba kérjük írd be a nevedet ill. tanfolyam nevét!

2. Készpénzben a helyszínen:
Hétfőtől csütörtökig 17.00-19:30-ig.

3. SZÉP kártyával (OTP v. MKB bank)

A korlátos létszám miatt a helyedet a részvételi díj befizetésével tudod lefoglalni! Kérünk, hogy fizetési határidő előtt rendezd a részvételi díjat!

Lemondási feltételek:
Egy héttel a kezdés előtti lemondás esetén a teljes összeg visszajár, egy héten belül a befizetett összeg 50%-a, kezdéstől számított 72 órán belüli lemondás esetén sajnos nem áll módunkban visszatéríteni a részvételi díjat.

Egyes esetekben a befizetett összeg egy másik, jövőbeli képzésre felhasználható. Ez minden esetben a stúdió jóváhagyásától függ. Ha a kurzus a szervező vagy a stúdió döntése miatt nem kerül megrendezésre, a teljes, a képzésre befizetett összeget visszafizetjük.

A regisztrációnál megadott adatokat bizalmasan kezeljük: Adatkezelési nyilatkozat

Ha kérdésed van, keress bennünket:
Telefon:
+36 (20) 421 8464
Email:
b.gabriella@jogadarshan.hu

Share This