Mandalafestő nap a Karácsony jegyében / november 11. vasárnap 10.00-17.00

Időpont: 2018. november 11. /vasárnap/ 10:00-17:00 

Oktató: Kónya Zsuzsanna 

Részvételi díj: 15.000 Ft

Befizetés határideje: november 9. /péntek/ 

HA JÖNNÉL, REGISZTRÁLJ!

Közeleg a Karácsony, a szeretet ünnepe, ami sokaknak a hosszú készülődés, sokaknak pedig az utolsó pillanatra hagyott rohanás időszaka. Az utolsó napokra halogatjuk az ajándékvásárlást, és végigrohanunk a boltokon, gyorsan kipipálva a személyeket és az ajándékokat. Aztán vannak akik már hónapokkal előbb készülnek a meghitt estére, ajándékötleteket böngésznek, kézzel készült szépségeket készítenek szabadidejükben. Addig amíg az elsőnél a szívünk kimarad az ajándékokból, addig a másikban minden szeretetünket beleteszünk. Ha neked mindegy mi kerül a fa alá, akkor irány a bevásárlóközpont, de ha nem mindegy, vagy egyedivel, lelked egy darabkájával szeretnéd meglepni szeretteidet, akkor itt a helyed!

Adventre, karácsonyra hangoló mandalafestő napra invitálunk, ahol egy 20 cm-es szeretet-mandala elkészítésére lesz lehetőséged akril, homok, gyöngyök és strasszok felhasználásával, mely csodás kézzel és szívvel készült ajándék lehet szeretteidnek, de akár önmagadnak is!

Mindazoknak ajánlom a programot, akik:

  • úgy érzik, hogy a racionális világból kilépnének, és a jobb agyfélteke működésének serkentésével érzelmi oldalukat fejlesztenék,
  • akik nőiességüket még jobban szeretnék megélni,
  • szeretnék előhozni kreativitásukat,
  • jobban megismernék önmagukat,
  • szeretnének feltöltődni, kikapcsolódni az örömteli alkotó tevékenység segítségével.

MI A MANDALA? 

A mandala szó a szanszkrit nyelvből ered és szent vagy mágikus kört jelent. Minden emberi kultúrában találkozhatunk a mandalák sokféle megjelenési formájával, pl. egyes templomok vagy szent helyek alaprajza, misztériumjátékok szakrális tánca, különleges meditációs képek vagy a templom építészetben és kódex festészetben.
Ha mandaláról beszélünk, akkor egy ősi motívumvilágról beszélünk, igazi hazájában Tibetben, Nepálban, Indiában, és Amerikában az indiánok földjén őshonos, azonban a mai kor emberének is fontos, hogy be tudjanak kapcsolódni az ősi formák által sugárzó, ezek által nyújtott úgynevezett energetizáló folyamatba.

A magyar kultúrában is van szerepe a mandaláknak. Ahogy a templomok rózsaablakai is mind –mind egy mandalák, úgy a különféle tájegységek hímzései, népi motívumai is egy mandalaként funkcionálhatnak (Höveji csipke, Kalocsai). A magyar nyelvben korábban igen találóan magdalának nevezték az ősi képeket, motívumokat, ezek szoros összefüggést mutatnak a régi rovásírással is. Az őseink különös, szakrális jelentőséget tulajdonítottak ezeknek a motívumoknak. A mandala tanította meg az embert, honnan jött, hol vannak a gyökerei (életfa). A mag dala az öntudatra ébredést jelenti (imádságot).

A mandalát akár lakberendezési-térrendezési eszközként is kezelhetjük. Ha mandalaként szeretnénk megvizsgálni az otthonunkat, rajzoljuk meg az alaprajzát, és kössük össze a csúcsait egy körvonallal. Már az is sok mindent elárul, hogy mely területeken van több információ, és hol van nagyobb hiány. Majd nézzük meg, hogy ha vendégségbe jönnénk magunkhoz, milyen hangulatúnak látnánk az otthonunkat ! Ez a Vasztu, az indiai térrendezés művészete.

A mandalákkal -formákkal és színekkel- akár gyógyítani is lehet az emberi elmét, szervezetet. Amelyik mandala rabul ejt, egyértelműen megmutatja, hogy ki vagy, ezáltal mire van szükséged a fejlődésedhez, a pihenésedhez, az egészségedhez, az életben való boldogulásodhoz. A mandala színeinek és szimbólumainak, az abban rejlő számoknak különös jelentésük és jelentőségük van szervezetünkre. Mindenkinek a születési nevéből és dátumából ki lehet számolni a színeit, és hiányszíneit, melyeknek jelentése sokat elárul az egyénről, mind szimbolikusan, mind érzelmi jelentésben.

KI AZ OKTATÓ?

 Kónya Zsuzsanna 

„Ha alkotsz, akkor nem leszel átlagos. Nem számít, hogy mit, műtárgyat vagy egy pár zoknit. Csak újat alkotni, ennyi az egész, és az Te vagy a nagyvilágban. Nézheted, hallhatod, vagy olvasva vagy érezve, de elárul valamit rólad, így több leszel másoknál” (P.S.I.Love)

Talán ez lehetne a mottója életemnek, kiállításomnak, melyet önmagamért, az önmagamhoz vezető, megtalált útnak szentelek.
Az elmúlt években megjártam a magam magasságokkal és mélységekkel övezett útját, de vallom, hogy van kiút. Hálás vagyok a sorsnak, – bár nagy árért – de ezt megtanulhattam, végigjárhattam sokféle utat addig, amíg a saját ösvényemen összetalálkoztam a színek csodálatos világával, a mandalákkal, és rátaláltam a bennem fénylő mandalára. Szakítva a közigazgatással immáron 5 éve a kreatív alkotások életem részévé váltak, mandalákat egyéb meditatív képeket festek üvegre, vászonra, mindemellett tanítom is ezeket a tenchnikákat, tartok egyéni terápiás foglalkozást, és csoportos mandalafestés, élményfestést. Az évek során mélyen tanulmányoztam
különféle kultúrák motívumvilágát, a színterápiát, a kristályok és hangok jótékony erejét, az emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatásait, így mostanság kristályterápiával és hangterápiával, csakraterápiákkal segítem a hozzám fordulók mindennapjait.
Azt kívánom, hogy mindenki találja meg saját mandaláját, saját útját, örömét, azt a hobbit, önkifejezésének módját, amelyben Önmagát adhatja. Számomra a mandala festése lett ez.

Hogy mi nekem a mandala?

„A szépben az a legszebb,
ami leírhatatlan,
a vallomásban az,
ami kimondhatatlan,
csókban a búcsúzás,
vagy nyíló szerelem,
egyetlen csillagban a végtelen.
Levélhullásban erdők bánata,
bújócskás völgy ölében a haza,
vetésben remény, moccanás a magban,
kottasorokban rabul ejtett dallam,
két összekulcsolt kézben az ima,
remekművekben a harmónia,

részekben álma az egésznek,
és mindenben a lényeg,
a rejtőzködő, ami sosem látszik,
de a lélekhez szelídült anyagban
tündöklőn ott sugárzik.” (Fésűs Éva)

JELENTKEZÉS  A MANDALAFESTŐ NAPRA

A részvételi díjat fizetheted:

1. Utalással: K&H Bank 10401213-00014858-00000004 Bartsch Gabriella Megjegyzésbe rovatba kérjük írd be a nevedet ill. tanfolyam nevét!

2. Készpénzben a helyszínen: Hétfőtől csütörtökig 17.00-19:30-ig.

3. SZÉP kártyával (OTP v. MKB bank) A korlátos létszám miatt a helyedet a részvételi díj befizetésével tudod lefoglalni!

Kérünk, hogy fizetési határidő előtt rendezd a részvételi díjat! Lemondási feltételek: Egy héttel a kezdés előtti lemondás esetén a teljes összeg visszajár, egy héten belül a befizetett összeg 50%-a, kezdéstől számított 72 órán belüli lemondás esetén sajnos nem áll módunkban visszatéríteni a részvételi díjat. Egyes esetekben a befizetett összeg egy másik, jövőbeli képzésre felhasználható. Ez minden esetben a stúdió jóváhagyásától függ. Ha a kurzus a szervező vagy a stúdió döntése miatt nem kerül megrendezésre, a teljes, a képzésre befizetett összeget visszafizetjük.

A regisztrációnál megadott adatokat bizalmasan kezeljük: Adatkezelési nyilatkozat

Ha kérdésed van, keress bennünket: Email: info@jogadarshan.hu

Share This