STRESSZ KEZELÉSE /vol. 3/ AKTIVITÁS-PASSZIVITÁS -TEMATIKUS JÓGA GYAKORLÁS | November 23. péntek 18.30-20.30

Időpont: 2018. november 23. péntek 18.30-20.30
Oktató: Molnár Móni
Létszám: minimum 5 fő
Részvételi díj: 3500 Ft
Jelentkezési határidő: 2018. november 22. csütörtök 17:00

MIRE SZÁMÍTHATSZ A GYAKORLÁSON?

Mai felgyorsult világunk magában hordozza a felgyorsult életvitelt, az információ áradatot, a tevés kényszerét, a folyamatos „készültségi állapot” érzetét. Sokszor adódik stresszes élethelyzet, ami minket szolgál, előre visz az életben abban az esetben, ha képesek vagyunk megbirkózni vele. Ugyanakkor, ha a készültségi állapot tartósan, megszakítás nélküli fennáll, és nem tudjuk kezelni a nehézségeket, akkor a stressz kimerüléshez, megbetegedéshez vezet. A jógikus szemlélet szerint szinte minden betegség visszavezethető a stresszre!

A tematikus műhelymunka harmadik alkalmával azt figyeljük meg, hogyan van jelen életünkben az aktivitás és passzivitás párosa. Duális világképünkben a harmóniát mindig két pólus egyensúlya határozza meg.  A jógagyakorlásban a dinamikus szekvenciák és hosszan kitartott pózok, az aktív mozgás és a passzív lazítás váltják majd egymást, amit továbbra is a légzés ritmusára fűzünk fel. Különleges élményt kínál az óra végi sétáló meditáció, ahol aktív és egyben passzív személőjévé válhatunk a légzés, a mozdulat és a mantra együtt áramlásának. A gyakorlást ez alkalommal is vezetett relaxáció zárja a Himalájai Jóga Tradíció tanításait követve.

„A nyugalomban legalább akkora erő van, mint a mozgásban.” Szvámi Ráma

KI AZ OKTATÓ?

Főiskolás koromban találkoztam a jógával, a modern tánc világából kanyarodtam erre az útra Gálik Éva tanárom vezetésével. A táncban megtapasztalt flow élmény, és a légzés áramlásához kapcsolt testtudatos mozgás mind ismerős elemek voltak, mégis egy egészen másfajta tapasztalást jelentett minden jóga gyakorlás. Azonban akkor még nem tudtam, hogy miért. Attól kezdve – hosszabb, rövidebb megszakításokkal – jelen volt a jóga az életemben, kezdetben a hatha jóga majd később a vinyasa flow irányzat. Várandósságaim alatt (2005, 2007) megismerkedtem a kismama jógával is. 2014-ben, egy nagyon intenzív időszak hatására, a multi környezetből kilépve beléptem Indu Arora indiai tanító jógaoktató képzésre, ahol az első mantra zengetése után tudtam, hogy megérkeztem. Az egyéves képzés alatt egy olyan világ tárult fel előttem, ahol a jóga valódi gyökereinek megismerésén túl betekintést kaptam az ayurvéda rendszerébe és a jóga terápiás lehetőségeibe. A terápiás utat folytatva végeztem el a Himalájai Jóga Tradíció vezető tanárainak kétéves női jógaterapeuta képzését. Mezősi Anna és Kornhoffer Tünde által közvetített tiszta tanítások segítettek rálátni saját belső folyamataimra: megérkeztek a válaszok a miértekre. 2016-ban elvégeztem az Anaya gyermekjóga oktató képzést. Jelenleg az Integratív Pszichoterápiás Egyesület képzésén veszek részt, amit Dr. Daubner Béla vezet. Számomra a jóga a tengelyben levés, a középpont, mindig volt, van és lesz.

 

Molnár Móni

hatha jógaoktató, női jógaterapeuta

A részvételi díjat fizetheted:

1. Utalással: K&H Bank 10401213-00014858-00000004 Bartsch Gabriella Megjegyzésbe rovatba kérjük írd be a nevedet ill. tanfolyam nevét!

2. Készpénzben a helyszínen:
Hétfőtől pénteki az órák előtt és után. Kedden 17:00-20:00-ig is.

3. SZÉP kártyával (OTP v. MKB bank)

A helyedet a részvételi díj befizetésével tudod lefoglalni! Kérünk, hogy fizetési határidő előtt rendezd a részvételi díjat!

Lemondási feltételek:
Egy héttel a kezdés előtti lemondás esetén a teljes összeg visszajár, egy héten belül a befizetett összeg 50%-a, kezdéstől számított 72 órán belüli lemondás esetén sajnos nem áll módunkban visszatéríteni a részvételi díjat. Egyes esetekben a befizetett összeg egy másik, jövőbeli képzésre felhasználható. Ez minden esetben a stúdió jóváhagyásától függ. Ha a kurzus a szervező vagy a stúdió döntése miatt nem kerül megrendezésre, a teljes, a képzésre befizetett összeget visszafizetjük.

A regisztrációnál megadott adatokat bizalmasan kezeljük:
Adatkezelési nyilatkozat
Ha kérdésed van, keress bennünket:
Email: info@jogadarshan.hu

Share This