STRESSZ KEZELÉSE – TEMATIKUS JÓGA GYAKORLÁS | Szeptember 28. péntek 17.30-19.30

Időpont: 2018. szeptember 28. péntek 17.30-19.30
Oktató: Molnár Móni
Részvételi díj: keresd a 120 perces óráinknál az Áraink oldalon

MIRE SZÁMÍTHATSZ A GYAKORLÁSON?

Mai felgyorsult világunk magában hordozza a felgyorsult életvitelt, az információ áradatot, a tevés kényszerét, a folyamatos „készültségi állapot” érzetét. Sokszor adódik stresszes élethelyzet, ami minket szolgál, előre visz az életben, ha képesek vagyunk megbirkózni vele. Ugyanakkor, ha a készültségi állapot tartósan, megszakítás nélküli fennáll, és nem tudjuk kezelni a nehézségeket, akkor a stressz kimerüléshez, megbetegedéshez vezet. A jógikus szemlélet szerint szinte minden betegség visszavezethető a stresszre!
A foglalkozás célja, a stressz megismerése és betekintés annak jógikus szemléletű kezelésébe a Himalájai Jóga Tradíció tanításai mentén.
A foglalkozás során megbeszéljük a stressz természetét (jó stressz/rossz stressz), a kiváltó lehetséges okokat, a stresszre adott általános válaszreakciókat, és azt is, milyen egyszerű, könnyen elsajátítható lehetőségeket kínál a hatha jóga a stressz kezelésére. A légzés szerepe itt kiemelkedő helyet foglal el.
A jóga gyakorlásával létrehozható az egészséges érzékelő rendszer, mely a megfelelő időben és a megfelelő módon ki és be tud kapcsolni!
A 30 perces elméleti részt követi a 90 perces jógagyakorlás: ízület- és mirigy gyakorlatokkal a test félkészítése, az energiapályák megtisztítása, ászana gyakorlás, légző- és finom testi gyakorlatok. A gyakorlást a Himalájai Jóga Tradíció 61 pontos vezetett relaxációja zárja.
„Az éberség fejlesztésével nem sodor el az érzelem. A rugalmasság fejlesztésével a helytállás
fokozódik.”

KI AZ OKTATÓ?

Főiskolás koromban találkoztam a jógával, a modern tánc világából kanyarodtam erre az útra Gálik Éva tanárom vezetésével. A táncban megtapasztalt flow élmény, és a légzés áramlásához kapcsolt testtudatos mozgás mind ismerős elemek voltak, mégis egy egészen másfajta tapasztalást jelentett minden jóga gyakorlás. Azonban akkor még nem tudtam, hogy miért. Attól kezdve – hosszabb, rövidebb megszakításokkal – jelen volt a jóga az életemben, kezdetben a hatha jóga majd később a vinyasa flow irányzat. Várandósságaim alatt (2005, 2007) megismerkedtem a kismama jógával is. 2014-ben, egy nagyon intenzív időszak hatására, a multi környezetből kilépve beléptem Indu Arora indiai tanító jógaoktató képzésre, ahol az első mantra zengetése után tudtam, hogy megérkeztem. Az egyéves képzés alatt egy olyan világ tárult fel előttem, ahol a jóga valódi gyökereinek megismerésén túl betekintést kaptam az ayurvéda rendszerébe és a jóga terápiás lehetőségeibe. A terápiás utat folytatva végeztem el a Himalájai Jóga Tradíció vezető tanárainak kétéves női jógaterapeuta képzését. Mezősi Anna és Kornhoffer Tünde által közvetített tiszta tanítások segítettek rálátni saját belső folyamataimra: megérkeztek a válaszok a miértekre. 2016-ban elvégeztem az Anaya gyermekjóga oktató képzést. Jelenleg az Integratív Pszichoterápiás Egyesület képzésén veszek részt, amit Dr. Daubner Béla vezet. Számomra a jóga a tengelyben levés, a középpont, mindig volt, van és lesz.

 

Molnár Móni

hatha jógaoktató, női jógaterapeuta

JELENTKEZÉS  A TANFOLYAMRA

A részvételi díjat fizetheted:

1. Utalással: K&H Bank 10401213-00014858-00000004 Bartsch Gabriella Megjegyzésbe rovatba kérjük írd be a nevedet ill. tanfolyam nevét!

2. Készpénzben a helyszínen: Hétfőtől csütörtökig 17.00-19:30-ig.

3. SZÉP kártyával (OTP v. MKB bank)

A korlátos létszám miatt a helyedet a részvételi díj befizetésével tudod lefoglalni! Kérünk, hogy fizetési határidő előtt rendezd a részvételi díjat!

Lemondási feltételek: Egy héttel a kezdés előtti lemondás esetén a teljes összeg visszajár, egy héten belül a befizetett összeg 50%-a, kezdéstől számított 72 órán belüli lemondás esetén sajnos nem áll módunkban visszatéríteni a részvételi díjat. Egyes esetekben a befizetett összeg egy másik, jövőbeli képzésre felhasználható. Ez minden esetben a stúdió jóváhagyásától függ. Ha a kurzus a szervező vagy a stúdió döntése miatt nem kerül megrendezésre, a teljes, a képzésre befizetett összeget visszafizetjük.

A regisztrációnál megadott adatokat bizalmasan kezeljük: Adatkezelési nyilatkozat Ha kérdésed van, keress bennünket: Email: info@jogadarshan.hu

Share This