Bartsch Gabriella

Intermediate Junior II. okleveles Iyengar jóga oktató

Ha a jóga a te utad is, akkor nem fogod elfelejteni a találkozást vele. Ez nekem az ezredfordulón adatott meg, amikor sajgó háttal, kikopott térdízülettel, zaklatott lélekkel, 15 éves sportmúltat magam mögött hagyva valami mást kerestem.

A jóga hatását már néhány alkalom után éreztem: a fájdalmas, összerándult izmok elernyedését, egy felszabadult, könnyed testet, egy újra mozgó, problémamentes térdízületet kaptam a gyakorlással cserébe. Lelki békét, ami segített felvállalni önmagamat és a saját utamra lépni.

Jógamúltam több nagy iskolán át formált a mai napig. Swámi Nirandzsanánda Szaraszvatival (Bihar Scool of Yoga – Satyananda Yoga) való személyes találkozásom és mantrabeavatásom, később pedig az indiai utazásom meghatározó élmény maradt. 2004 óta tanítom folyamatosan a jógát. 2005-ben találkoztam az Iyengar jógával, ami döntően megváltoztatta gyakorlásomat és oktatásomat, egyre elkötelezettebbé téve a metódus felé. 2007. októberében megnyitottam a Darshan Jógastúdiót, hogy az Iyengar jóga tanítása számára egy méltó helyszínt hozzak létre. Azóta is folyamatosan tanítok, és képzem magam a jóga mélyebb értelmét kutatva.

Share This