Braxátor Rebeka

Körülbelül 10 éve kezdtem jógázni, életem legstresszesebb időszakában. Bár a mozgás, a befeszült izmok megnyújtása is jól esett, a legnagyobb hatást a testem és érzelmeim felett nyert kontrol gyakorolta rám. Kétéves rendszeres gyakorlás után külföldre költöztem, és bár nem mindig volt módom órákra járni, a jóga valamilyen szinten mindig jelen volt az életemben. Végül Hanoiban sikerült találnom egy jógastúdiót, ahol nem csak jó tanárokra, de egy támogató közösségre is leltem.

Ez inspirált arra, hogy én is jógaoktató legyek. A képzést 2016-ban, Indiában, a Rishikul Yogshalában végeztem el, ahol a hatha és ashtanga jóga, anatómia, filozófia és pranajama mellett különböző meditációs és relaxációs technikákat is elsajátítottam. A legnagyobb hatást a pranajama és jóga nidra gyakorolta rám, amelyek hatására még az én “játékos kismajom” elmém is le tudott csendesülni.

Ekkor döntöttem el, hogy szeretném a tudásomat ezen a területen elmélyíteni.
A tanfolyam elvégzése után folyamatosan képeztem magam, finomítottam a technikámat, és 2017-ben a Forsight Coaching iskolában elvégeztem egy tanfolyamot, melynek köszönhetően új eszközkészlettel gazdagodtam, és elkezdtem a coachingot jóga nidrával kombinálni.

Mind a jóga, mind a coach képzés elvégzése rengeteget segített abban, hogy kiegyensúlyozottabb, tudatosabb életet éljek. Óráimon ezt a tudást szeretném másoknak is továbbadni.

Share This