Gluscevic Hajnal

Introductory II. okleveles Iyengar jóga oktató

Életem egyik legnehezebb időszakában kezdtem el jógázni. Azóta a JÓGA ott van a mindennapjaimban, a nehéz helyzetekben, az örömben, a munkában, a pihenésben.
Amikor 2006-ban elvégeztem egy Hatha jóga oktatóképzést,végleg tudatosult bennem,hogy a jóga az maga az élet….törekvés az egyensúlyra,a stabilitásra,a nyugalomra,… hogy teljes egységben legyél önmagaddal. A képzés keretén belül ismerkedtem meg B.K.S. IYENGAR metódusával, amely azóta is újra és újra lenyűgöz, ugyanakkor folyamatos kihívást jelent számomra, biztosítva az örökös tanulás lehetőségét. Az ászanák anatómiailag pontos végrehajtása, az egyvonalúság és a szekvenciákba való fűzése, az intenzív gyakorlással párosulva megérint, magával ragad és kihat életem minden részére.

A módszer utáni mérhetetlen csodálatom vitt arra, hogy jelentkezzek a három éves oktatóképzésre, ahol rengeteget tanulhattam nagyszerű tanáraimtól, Kevin Gardinertől és Répássy Erikától, akiknek az óráit ma is látogatom.

2014-ben egy hónapot töltöttem a pune-i Ramamani Iyengar Memorial Intézetben, majd visszatérve megszereztem az Iyengar Jóga Oktatói oklevelet.
Hálás szívvel gondolok azokra a tanítókra és oktató társaimra akikkel utam során találkozhattam s megannyi útbaigazítást és inspirációt kaptam tőlük.

Az átvett ismereteket szeretném úgy átadni a tanítványaimnak, hogy számukra is a jóga …..az maga az ÉLET legyen!

Share This