Tibai Marika

Introductory II. okleveles Iyengar jóga oktató

Több, mint 20 évvel ezelőtt „véletlenül” találkoztam a jógával. Első tanárom Dely Károly volt.  A jóga jótékony hatását megtapasztalva határoztam el, hogy úgy szeretném azt megtanulni, hogy tanítani is tudjam.  

A Sivananda jógaiskolában 2000-ben végeztem oktatóként, az Iyengar-jóga oktatóképzésben 2009-ben kaptam meg oktatói oklevelemet. Ma Csendes Erzsébet nemzetközi jógatanárnál tanulom az Iyengar jógát; tanáraim még Rita Keller, Wagner Rozália és Kevin Gardiner.  

A jógafoglalkozásaim 5 alapelv köré csoportosulnak:  helyes testgyakorlás, helyes légzés, helyes relaxáció, helyes táplálkozás, pozitív gondolkodás és meditáció. Mindenki más miatt kezd el jógázni: van, aki egészségesebb szeretne lenni, van, aki soványabb; sokan azért választják a jógát, hogy testük rugalmasságát megőrizzék és a jó közérzetet még hosszú ideig megtarthassák.

A mai felgyorsult és folyton változó világunkban nagy szükségünk van arra, hogy a belső nyugalmunkat megleljük. Az, hogy valójában mi is a jóga, mindenkinek önmagának kell megtapasztalnia. Úgy vélem, hogy soha nincs korán és soha nincs késő a jógát elkezdeni.

 

Szeretettel várlak óráimon!   

Share This