Előadás a gyászról és a gyászfeldolgozásról | július 15. hétfő 19.30-tól

Időpont: 2019. július 15. hétfő 19:30
Előadó: Vikár Erzsébet
Részvételi díj:  ingyenes
Regisztráció: 2019. július 15. 14.00-ig

Miről lesz szó?

Szerettünk halála egyértelműen eszünkbe jut, ha veszteségre gondolunk, de a válás, a szakítás, a költözés, a munkahely, az egészség, a remény, a bizalom elvesztése, vagy, ha úgy érezzük életünk nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, mind-mind olyan érzelmi veszteséggel járnak, amit a gyász érzései kísérnek, és, amit kizárólag a fejünkkel nem tudunk megoldani, a szívünk is szükséges hozzá.

Több elterjedt tévhit is akadályozhat bennünket a gyász valódi feldolgozásában. Az egyik ilyen mítosz, hogy az idő mindent megold, idővel könnyebb lesz. Ez sajnos nem igaz. Vannak olyanok, akik 10, 20, 30 éve várnak arra, hogy jobban érezzék magukat gyászukban. Az idő múlása önmagában legfeljebb csak ahhoz járul hozzá, hogy egyre jobban elfedjük magunkban érzéseinket. A feldolgozatlan veszteségek így halmozódnak bennünk. Függetlenül attól, hogy a gyászt haláleset, vagy más veszteség okozza, a beteljesítetlen kapcsolatok sajnos egy életre szólóan negatív hatással lehetnek a boldogságra való képességünkre, kihatnak a jelenünkre.

Nem az idő segít, hanem mi magunk vagyunk azok, akik tehetünk azért, hogy szabadabban, boldogabban éljük életünket.

Szó lesz többek között

  • a veszteségekről
  • a gyász természetéről
  • arról, hogy honnan tudhatjuk, hogy egy veszteség feldolgozatlan
  • arról, hogy mit jelent a gyászfeldolgozás
  • melyek a gyásszal kapcsolatos mítoszok, és azok hogyan akadályoznak bennünket a gyászfeldolgozásban
  • a gyász állítólagos fázisairól
  • a Magyarországon még alig ismert Gyászfeldolgozás Módszer® Cselekvésprogramról
Érdeklődés, további információ:

Az előadás ingyenes, csak regisztrációhoz kötött. Attól, aki megteheti, a terembérlethez hozzájárulást (500-1000,-Ft) köszönettel elfogadok.

https://www.facebook.com/events/2266881880072704/
Vikár Erzsébet
E-mail: gyaszfeldolgozas.hu@gmail.com
Telefon: 06-70-300-5760

https://www.facebook.com/gyaszfeldolgozas.hu

Vikár Erzsébet mentálhigiénés segítő, Gyászfeldolgozó Módszer® Specialista vagyok. A Magyar Személyközpontú Pszichoterápiás és Tanácsadási Egyesület személyközpontú tanácsadói alapképzésének elvégzése után, jelenleg a képzés szupervíziós részében veszek részt.

Segítői, facilitátori, csoportvezetői és sajátélményű csoport (12 évnyi) tapasztalataim miatt egyre inkább értem, hogy az empátia egy folyamat, az elfogadás egy attitűd és a hitelesség egy létezési mód. Mindháromra elhivatottan törekszem a hozzám fordulókkal való közös munkában és a magánéletemben is. Utam egy saját veszteség miatt vezetett a gyászfeldolgozás felé. Azóta különös szívügyem, hogy átadjam ezt a módszert a lehető legtöbb embernek.

A gyászfeldolgozás talán félelmetesnek, nehéznek, fájdalmasnak, szomorúnak hangzik, de én szeretettel bátorítalak. A gyászfeldolgozáshoz bátorságra, nyitottságra, figyelemre és a szívünkre van szükség.

Share This