Gyászfeldolgozás Módszer® Csoportos Támogató Program | július 31-től szerdánként 18:30-tól

Időpont: 2019. július 31. – szeptember 25. szerdánként 18:30
Csoportvezető: Vikár Erzsébet
Részvételi díj:  48000 Ft
Befizetés határideje: 2019. július 29. hétfő (a szabad helyek függvényében)

Mi a Gyászfeldolgozás Módszer®?

Szerettünk halála egyértelműen eszünkbe jut, ha veszteségre gondolunk, de a válás, a szakítás, a költözés, a munkahely, az egészség, a remény, a bizalom elvesztése, vagy, ha úgy érezzük életünk nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, mind-mind olyan érzelmi veszteséggel járnak, amit a gyász érzései kísérnek, és, amit kizárólag a fejünkkel nem tudunk megoldani, a szívünk is szükséges hozzá.

Több elterjedt tévhit is akadályozhat bennünket a gyász valódi feldolgozásában. Az egyik ilyen mítosz, hogy az idő mindent megold, idővel könnyebb lesz. Ez sajnos nem igaz. Vannak olyanok, akik 10, 20, 30 éve várnak arra, hogy jobban érezzék magukat gyászukban. Az idő múlása önmagában legfeljebb csak ahhoz járul hozzá, hogy egyre jobban elfedjük magunkban érzéseinket. A feldolgozatlan veszteségek így halmozódnak bennünk. Függetlenül attól, hogy a gyászt haláleset, vagy más veszteség okozza, a beteljesítetlen kapcsolatok sajnos egy életre szólóan negatív hatással lehetnek a boldogságra való képességünkre, kihatnak a jelenünkre.

Nem az idő segít, hanem mi magunk vagyunk azok, akik tehetünk azért, hogy szabadabban, boldogabban éljük életünket.

 

A Gyászfeldolgozás Módszer® az USA-ból indult az 1970-es évek végén, Magyarországon 2011 óta elérhető. Célja, hogy segítségünkre legyen a jelentős érzelmi veszteség okozta fájdalom, elszigeteltség és magány feloldásában.

A résztvevők a 8 alkalom során együtt dolgoznak, hogy a elsajátítsák a Gyászfeldolgozás Módszer® önsegítő cselekvésprogramját.

A csoportos program során a résztvevők többek között

    • elkészítik saját veszteségdiagramjukat, majd kiválasztják azt a veszteséget, ami jelenüket leginkább befolyásolja;
    • a kapcsolatdiagram alapján megvizsgálják a kiválasztott kapcsolatban átélt meghatározó eseményeket (akár élő, akár elhunyt személyről van szó);
    • a be nem teljesített érzelmi közlések gyógyító tényezőkké alakításával pontos instrukciók alapján elkészítik a beteljesítő levelet.

A csoporttagok a feladatokat kisebb, 2-3 fős csoportokban osztják meg egymással.

Minden gyász egyedi, mivel minden ember is egyedi. Ezért a csoport tagjai (és a vezetője is) titoktartás mellett vállalják azt is, hogy nem ítélkeznek, nem kritizálják, nem elemzik az elhangzottakat, nem hasonlítják össze a veszteségeket.

Az elsajátított módszer további életünkben is segítségünkre lehet, hogy általa az elkerülhetetlen veszteségeinket feldolgozzuk.

A részvételhez szükséges John W. James, Russell Friedman: Gyógyulás a gyászból c. könyve. (kb. 2000,-Ft, online megrendelhető, kevés helyen kapható, ezért az első csoportalkalmon is megvehető)

A támogató program 8 alkalmas, alkalmanként kb. 2 órát vesz igénybe.
Az első alkalom 2019. július 31-én szerdán, 18.30-kor kezdődik. A csoporthoz legfeljebb a 3. alkalomig lehet csatlakozni.

A csoport alkalmai:
1. 2019. július 31.
2. 2019. augusztus 14.
3. 2019. augusztus 21.
4. 2019. augusztus 28.
5. 2019. szeptember 4.
6. 2019. szeptember 11.
7. 2019. szeptember 18.
8. 2019. szeptember 25.

Érdeklődés, további információ:

Nagyon sokat kaptam a csoporttól: életem egyik legszeretettel telibb, és egyben legfájdalmasabb kapcsolatát tudtam meggyógyítani ❤️

Köszönöm a csoport vezetőjének, hogy értő figyelemmel, érzékenységgel volt velem-velünk. Köszönöm  a csoport tagjainak: sokat jelentett, hogy ezen az úton nem voltam egyedül! Köszönöm a módszer kidolgozóinak – még ha sokat pöröltem is menet közben velük. És köszönöm magamnak, hogy volt hozzá bátorságom.

Szívből ajánlom!

Ajánlom a módszert és Pendzsit (Vikár Erzsébetet) a gyászolóknak és egyéb veszteséget feldolgozni akaróknak. A módszer érdekes és hatékony, Pendzsi pedig végtelen kedvességgel, empátiával és szeretettel vezeti a csoportot. Örülök, hogy végigcsináltam!

Vikár Erzsébet mentálhigiénés segítő, Gyászfeldolgozó Módszer® Specialista vagyok. A Magyar Személyközpontú Pszichoterápiás és Tanácsadási Egyesület személyközpontú tanácsadói alapképzésének elvégzése után, jelenleg a képzés szupervíziós részében veszek részt.

Segítői, facilitátori, csoportvezetői és sajátélményű csoport (12 évnyi) tapasztalataim miatt egyre inkább értem, hogy az empátia egy folyamat, az elfogadás egy attitűd és a hitelesség egy létezési mód. Mindháromra elhivatottan törekszem a hozzám fordulókkal való közös munkában és a magánéletemben is. Utam egy saját veszteség miatt vezetett a gyászfeldolgozás felé. Azóta különös szívügyem, hogy átadjam ezt a módszert a lehető legtöbb embernek.

A gyászfeldolgozás talán félelmetesnek, nehéznek, fájdalmasnak, szomorúnak hangzik, de én szeretettel bátorítalak. A gyászfeldolgozáshoz bátorságra, nyitottságra, figyelemre és a szívünkre van szükség.

A részvételi díjat utalással fizetheted:

Vikár Erzsébet
Magnet Bank Zrt. 16200106-11512677

Megjegyzés: A jelentkezésed beérkezése után e-mailben foglak tájékoztatni az egyedi azonosítóról, amit kérek feltüntetni majd a megjegyzés rovatban.

A korlátos létszám miatt a helyedet a részvételi díj befizetésével tudod lefoglalni. Kérem, hogy fizetési határidő előtt rendezd a részvételi díjat! Amennyiben a létszám betelt (max 6 fő), akkor kérés szerint a következő induló csoportra jóváírom vagy visszautalom a részvételi díjat.

Lemondási feltételek:
Egy héttel a kezdés előtti lemondás esetén a teljes összeg visszajár, egy héten belül a befizetett összeg 50%-a, kezdés időpontja utáni lemondás esetén sajnos nem áll módomban visszatéríteni a részvételi díjat, de kérésre azt jóváírom egy később induló csoportra, vagy egyéni gyászfeldolgozásra.

Ha a csoport a szervező vagy a stúdió döntése miatt nem kerül megrendezésre, a teljes befizetett összeget visszafizetem.

Share This