HARIOM HANG-TÉR hangfürdő / június 8. szombat 19:00

Időpont: 2019. június 8. szombat 19.00 – 21.00
Részvételi díj: 2.800 Ft
Létszám: max. 25 fő

A hangfürdők, a mantrák világa és a lélekzene találkozása.

A küldetésünk, hogy különleges zenei és hangélmények által, szavakkal és szavak nélkül, a zenéből és hangokból megszülető csenddel olyan teret hozzunk létre, amelyben ellazulhatunk, feltöltődhetünk, gyógyulhatunk, és találkozhatunk a rejtett részeinkkel, legteljesebb önmagunkkal, ahol kinyílhat a szemünk, a szívünk és a tudatosságunk is egy tágasabb valóságra.

A ॐHARiOM Hang-tér zenészei különleges hangfürdőket tartanak, ahol a klasszikus hangfürdő elemek mellett sok egyéb egzotikus hangszer is szerepet kap (bansuri, sakuhacsi, duduk, indián fuvola, perzsa szantúr, indiai harmónium, udu, frame drum, digeridoo). A koncerten ősi gyógyító, lélekemelő mantrák is megszólalnak több szólamban. A komponált mantra-dalokat improvizációk, vers-felolvasások színesítik, és akár a közönség is örömmel bevonódhat a közös éneklésbe. Három, a spirituális zenében és gyógyító mantrákban jártas zenész vezet végig a hangutazáson: Mikó Mariann, Csete Attila és Murányi Norbert.
https://www.facebook.com/hariomhangter/

A ZENEKAR TAGJAI

Mikó Mariann

A zene mindig is az életem része volt. Zongorázni és énekelni tanultam sok éven át.

A hangtálakkal hét évvel ezelőtt kerültem szorosabb kapcsolatba, és azóta több hangtálakról, gongról és hangvillákról szóló tanfolyamot is elvégeztem.
Ezzel egyidőben találkoztam egy olyan közösséggel is, melyben önismerettel és érzékeléssel kísérletezhettem, ami nagy hatással volt az életem minden területére, köztük a zenéhez és a hangokhoz való viszonyomra is.
A zenének, éneklésnek, hangoknak számtalanszor tapasztaltam a gyógyító, lélekformáló és kapcsolatépítő hatását, erejét.
Nagyon boldoggá tesz, hogy ezt hasonlóan gondolkodó és érző társakkal együtt élhetem meg újra és újra, még több színnel, fénnyel és hanggal kiteljesedve.

Csete Attila

Gyermekkorom óta foglalkozok zenével.
A zene az én kiteljesedésem egyik formája, egyszerre önkifejezés és ajándék is a világnak.Sok hangszeren játszom, de a saját hangom, ahol magam válok hangszerré ezek közül a legfontosabb. Hivatásomnak is ezt választottam hát.
Mindig is éreztem, hogy a zene gyógyító erővel bír, a zenében van valami misztikus.
Ahogy a belső önkiteljesedési utamat járom, egyre jobban tudatosodik is ez bennem. A zene és a hangok nagyon fontos része az életünknek.
Jógaoktatóként kerültem kapcsolatba a zenének a mélyebb lelki dimenzióival. Megtapasztalhattam a lelki zene nem csak szórakoztató, hanem felemelő, átformáló erejét is.
A mantraéneklés sok éve a társamul szegődött, néha csak magamnak énekelem őket, néha több száz, vagy akár több ezer embernek.
Nagyon szeretek intuitívan zenélni, azaz adott pillanatban megjelenő érzésekkel és inspirációval improvizatívan dolgozni. Szeretek mélyre merülni a zenében, önmagamban, és eggyé válni a térrel, a zenével, a hallgatókkal. Szeretem megosztani azt a misztériumot, amit én már felfedeztem.

Murányi Norbert

A Kaan Luum zenekar alapító tagja vagyok. Klasszikus zenét tanultam, és sok műfajjal megismerkedtem eddigi munkásságom során. Nekem a zene és az éneklés az a nyelv, az a csatorna, amivel lehetőség van az emberekkel mélyebben kapcsolódni, magasabb minőségben. A hanggal gyógyítás, az intuitív zene számomra egyszerre inspiráció és küldetés, önkifejezés és életöröm.

Share This