Darshan Logo head7

Gyócsos Nóra

Gyócsos Nóra

Okleveles Iyengar jóga oktató (Introductory 2.)

Himalája Jóga Oktató

Gödöllőn az egyetemi éveim alatt kezdtem el jógázni, mondhatni házhoz jött az első jógatanár Cseh Zsuzsanna személyében. A rendszeres jógázás sokszor az óralátogatás rovására ment,  a számomra feleslegesnek tűnő előadások helyett a Sportcsarnokban voltam megtalálható egy jógaszőnyegen. Nem kellett sok idő mire a Jóga lett a legfontosabb az életemben és mindet ehhez igazítottam. Azóta egyre csak tágul a látókör, a Jóga filozófiát lassan alkalmazni tudom az élet mind területén.

Háromszor vettem részt dr.Timcsák Géza szlovákiai táborában, ösztöndíjas tanulmányaim alatt pedig amsterdami jógastúdiókba látogattam el. 2011-ben tettem le az Iyengar Yoga Oktatói Képzésben az Introductory Level II vizsgát, és azóta is képzem magam. Megfogott ennek a módszernek a hihetetlen precizitása és az, hogy a fizikai problémával küzdök is elérhetik az ászana/testhelyzetek kívánt hatását segédeszközök segítségével. 

Az Ayurveda lelkes híve is vagyok, 2009-ben Ayurveda masszázs tanfolyamot végeztem Dr Arun Gupta szárnyai alatt. Úgy gondolom, ennek a csodás tudománynak a segítségével még jobban megérthetjük az ember és a környező világ közötti kapcsolatot, kölcsönhatást.

A legnagyobb fordulópontot 2009-es 5 hetes Indiai tartózkodásom jelentette, amikor a Himalájai Jóga Tradíció programján vettem részt Swámi Ráma Sadhaka Grama elnevezésű asramjában (elvonulásra szolgáló hely, egy adott közösség központja). A lendület olyan nagy volt, hogy minden itthoni 'Himalájás' programon részt vettem és elvégeztem a 3 éves oktatóképzést is. A tradíció jelenlegi vezetőjétől származó következő idézet fejezi ki számomra leginkább a jóga útját:

"Lassan, fokozatosan, meg fogod tanulni lecsendesíteni magad, és azután megosztod a békét a világgal"

Swámi Véda Bhárati.

Jóga foglalkozásokon törekszünk arra, hogy a külvilágot a küszöbön túl hagyva koncentráció fejlesztésével megtanuljunk az Önvalóra figyelni. Az elme edzése a Jóga igazi célja, a test eszközként szolgál!
Hozz kényelmes nadrágot, pólót és kíváncsisággal teli lelkesedést a belső utazáshoz!

Szeretettel várlak óráimon, hogy saját magad tapasztald meg a Jóga áldásos hatását!