Darshan Logo head2

Kádár Zoltán

Kádár Zoltán

43 éves vagyok. 1988-ban kezdtem jógázni. Az ma is ritka, hogy egy 19 éves fiú ebben lássa a kedvenc tevékenységét. Az pedig még ritkább, hogy nem csak a testmozgás hanem tényleg a jóga által nyújtott szabadság és jólét érdekeltek. A szabadidőm legnagyobb részét gyakorlásra és kutatásra szenteltem. Érdekelt a fizikális mentális pszichés és spirituális rész egyaránt. A jóga a dharmám, az életfeladatom. Töretlen lendülettel 24 éve kutatom ezt a területet. Nagy türelem kellett, hogy összerakjam a mozaikokat.

Mindenféle módszert gyakoroltam. Könyvből tanultam. Majd Baján felkutattam az első jóga oktatómat: Virág Mihályt. Így kezdődött. Majd jártam Debrecenbe Zoltai Miklóshoz, majd a Málnai Tibi és Timcsák Géza táboraiba évekig. 10 évig jártam Swámi Maheswarananda táborába, ahol az első beavatásomat kaptam, majd Timcsák Gézához először egyéves majd hároméves jógaoktatói tanfolyamra. Ezután a BAZ. Megyei Sport Szövetségnél szereztem OKJ sportoktatói igazolványt jóga oktatáshoz. Arra az egy évre a sportok között tartották nyílván a jógát. Timcsák Géza oktatói képzésén 4 évig Csendes Erzsébet Iyengar oktatótól tanultam a jóga ászanákat. Így keveredtem az Iyengar rendszerbe. Majd Papp József barátom meghívta Swámi Véda Bharatit akinek az oktató képzésén 2 évig tanultam. A Himalájai oktatóin nagy hatást gyakorolt rám Ashutos Sharma ászana oktatási stílusa. Közben jártam az Iyengar oktatói tanfolyamra. Az akkori vezetés megalapította a Magyar Iyengar Intézetet, ahol munkatársuknak választottak ki. Az Iyengar oktatói tanfolyamon filozófiát tanítok.

Polgári végzettségeim alapján mérnök és közgazdász vagyok.  Dolgoztam Ingatlankezelő Rt-nél, Önkormányzatnál, Banknál és a legtöbbet a Miskolci és Szombathelyi Vízügyi Igazgatóságokon. Mivel rugalmas munkaidőben dolgoztam,  lehetőségem volt a jógaoktatás felfejlesztésére anélkül, hogy anyagilag függtem volna tőle. 10 évig fejlesztettem a szombathelyi Szádhana Jóga Iskolát. Résztvettem a Magyar Jóga Társaság megalapításában és sokáig vezetőségi tagja voltam. A Magyar Jóga Szövetség alapító tagja voltam és megkaptam a Minősített vezető oktatói címet. 11 jógaoktatói csoportot képeztem eddig.Jelenleg:

Szombathelyi Szádhana Jóga Iskolát vezetem.

Nyugat-dunántúli Egyetem Sportrekreáció szakán tanítok

Az Asram oktatói képzésének vezető tanára vagyok.

Asram oktatói továbbképzéseit vezetem.

Iyengar és IWI oktató képzőkbe bedolgozok.

DHARMA programot fejlesztem és tartom.

Az ország különböző részein tartok hétvégi és egynapos programokat.