Darshan Logo head7

Ott Cecilia

Ott Cecilia

Gyerekkorom óta vonzott a jóga, de csak az egyetemi éveim alatt tudtam kipróbálni. Rögtön tudtam, hogy jó helyen járok, ezt nekem gyakorolnom kell.  Eleinte a testi hatásait tapasztaltam, egyre rugalmasabb és erősebb lettem. Aztán feltűnt, hogy megváltozott a légzésem, megváltoztak a reakcióim a külvilág különböző helyzeteiben. Figyelmem koncentráltabb lett és az emberi kapcsolataim minősége is átalakult. Az irány jó, de természetesen ezt az utat még hosszasan kell folytatnom.

Az oktatóképzőt 2009-ben kezdtem Kádár Zolinál és Papp Józsinál. Akkor még csak az ismereteimet szerettem volna tágítani és megismerkedni a jóga filozófiai hátterével, a jóga pszichológiai hatásával és helyes testtartásokkal. Tanítani azért kezdtem, mert nagy meglepetésemre örömet okoztam vele másoknak és saját magamnak is.

„A jóga az a tevékenység, amely az embert önmagánál erősebbé teszi: amely az embernek feltétlen uralmat ad önmaga fölött és mindazt, amire a lélek öröktől fogva áhítozott, meg tudja valósítani…”  (Hamvas Béla)