Shiatsu masszázs

Mi a Shiatsu?

A shiatsu (siacu) egy japán eredetű masszázsterápia amely a meridián rendszer harmonizálásán keresztül gyógyító, ellazító hatással van testre és lélekre, neve magyarul ujj-nyomást jelent.

Alkalmazása által enyhülnek a különféle mozgásszervi problémák, segítséggel szolgál nyak-, hát-, váll-, és derékfájás, idegi kimerültség, stressz, depresszió esetén, átsegíthet nehéz időszakokon lelki nyugalmunk, magabiztosságunk, egészséges testtudatunk, önértékelésünk erősítésével. A tartós változást általában már 4-6 kezelés meghozza.

A kezelés ruhában, puha, kényelmes matracon történik, a kezelő átmozgatja az egész testet, lágy érintéssel, pont és tenyérnyomásokkal harmonizálja a meridiánok működését, érintve a fejbőrt, arcot, hasat, a kéz- és lábfejeket is. Korrigálja csigolyaelmozdulásokat, és a medence elbillenéseit is. Lágy pólyamunkával régi, elfeledett, de a testben mégis nyomot hagyó blokkokat old.

A hagyományos kínai orvoslás szerint testünket a KI (vagy Csi) áramlása működteti, amely a különböző szervekhez kapcsolódó energiahálózaton, a meridián rendszeren keresztül kering.

Ennek az energiának a diszharmonikus működése megbetegítheti testünket, hatással lehet szellemi és lelki állapotunkra. Természetesen fordítva is igaz a folyamat: stresszes, ingerült, depressziós hangulatunk felborítja energiarendszerünk egyensúlyát, amely végső soron gátolja testünk egészséges működését. A shiatsu gyengéd és lágy érintéssel az energiahálózat és a rajta található akupresszúrás pontok tapintásával elvezeti az energiatöbbletet, a gyenge, kimerült területet tonizálja, feltölti energiával, oldja a blokkokat. Harmonizálja a testet és a lelket, beindítja az öngyógyító folyamatotokat.

A shiatsu támogatni tudja a kapcsolódást egy új élettel a fogantatástól kezdve (kismama shiatsu), csecsemőkorban a meridián családok kezelésével fejleszti a mozgás-és egyéb készségek kialakulását, és a kamaszkortól egészen idős korig jelen tud lenni sokféle formájával, eszközével. Segít az egészség fenntartásában és a már meglévő problémák kiegészítő kezelésében, rehabilitációban.

Kihez jöhetsz shiatsu masszázsra?

BARTEL JUDIT

Shiatsu gyógyász
Alternatív Mozgás- és Masszázsterapeuta

“Shiatsu masszázsterápiával, azaz a meridián rendszerrel dolgozó testkezeléssel foglalkozom.

Több évig éltem az Egyesült Államokban, San Franciscoban, majd hazajöttem, és a környezetvédelem területén szereztem főiskolai diplomát. Végül hivatásomul mégis ennek a fantasztikus japán gyógymódnak gyakorlását választottam. A Budapesti Nemzetközi Shiatsu Iskolában shiatsu-gyógyász vizsgát tettem, és 2014-ben elvégeztem a tanárképző tanfolyamot.

Tanáraim: Jászberényi Éva, Darin Ágnes, Madocsai Eszter, továbbá több neves osztrák, német és japán vendégtanár, akiknek részt vettem a továbbképzésein.

A GYEMSZI Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézetben Alternatív Mozgás- és Masszázsterapeuta vizsgát tettem.

Shiatsu praxisomban várandós kismamákat és babákat is kezelek, az érdeklődőknek tartok alaptanfolyamokat, és az öt átváltozási fázisról életmód workshopokat.”

Szakmai tapasztalatom

 • Herbert Wiesenhofer: Előrelépés a pólyakezelésben II-IV. (2012)
 • Wilfried Rappenecker: Fókusz a shiatsuban (2013)
 • Craniosacralis terápia I-II. (2013)
 • Jászberényi Éva: Shiatsu a várandósság és szülés alatt (2014)
 • Philip Bingham: Biodynamic Therapy (2014)
 • Kertész János: Three in One Concepts I. (2014)
 • Vörös István: Csung Jüan Csikung I-II. (2014)
 • Rhizome Lee: Resonannce shiatsu (2016)
 • Karin Wernicke: Aceki Babashiatsu (2016)
 • Viszcerális manipuláció (2017)

BARTEL JUDIT


Shiatsu gyógyász

Alternatív Mozgás- és Masszázsterapeuta

Baba shiatsu

Karin Wernicke németországi gyermek-gyógytornász és shiatsu terapeuta ötvözte a keleti meridián rendszeren nyugvó terápiát a nyugati csecsemő- és gyermekfejlesztési modellel. Ebből a „házasságból” született a Baba Shiatsu.

A Baba shiatsu kezelés segíti a babák mozgásfejődését újszülött kortól kezdve 18 hónapos korig. Emellett támogatja az egyes fejlődési szakaszok – közép megtalálása, fordulás, mászás – kialakulását.

„Lemaradás” esetén a kisbabák shiatsuval való kezelése megindíthatja az adott mozgást, és javítja a kicsik testtudatát, ügyességét! Emellett segíti a babák táplakozási, emésztési problémáit, nyugtató, kiegyensúlyozó hatással bír, és javítja kapcsolatteremő képességüket.

Kismama shiatsu

A Kismama shiatsu támogatja az energetikai rendszert, így hozzájárul az anyuka és a magzat jó közérzetéhez.

A kezelés elősegíti a babával való harmonikus kapcsolatot az első pillanattól kezdve. Enyhíti a kismamák testi változásával felmerülő nehézségeket mindhárom trimeszter során (pl. émelygés, derékfájdalmak, vagy egyéb mozgásszervi problémák).

A várandóssággal kezdődő új életszakasz minden téren változásokat hoz a nő életében. A shiatsu gyengéden támogatja ennek a különleges állapotnak a kibontakozását, kiteljesedését, erősítve a kismama lelki nyugalmát, magabiztosságát. A kezelés könnyű ruhában, puha, kényelmes matracon történik.

Shiatsu alaptanfolyam

A kétnapos shiatsu alaptanfolyam azoknak ajánlott, akik szeretnének megtanulni egy shiatsu kezelést, hogy a családban és barátok körében ilyen különleges érintéssel gazdagítsák az egymással való együttlétet.

Továbbtanulási szándék esetén az alaptanfolyami végzettség beugró a shiatsu képzés I. szemeszterére.

A kurzus során elsajátítunk egy teljes, egész testet érintő kezelést.

Várom azok jelentkezését, akik:

 • szeretnének a shiatsu érintés segítségével kicsit közelebb kerülni párjukhoz, gyermekeikhez
 • enyhítenék a munkahelyi, iskolai fáradtság, stressz okozta feszültséget otthonukban
 • esetleg később továbbtanulnák a shiatsut, hogy terapeuták legyenek
 • vagy csak szeretnék a kezeléseken keresztül jobban megismerni testük működését, határait
 • szeretnének felszabadultabbá, nyitottabbá válni  
 • masszőrök, de kíváncsiak néhány új fogásra, amelyet beépítenének a kezeléseikbe
 • szívesen eltöltenének egy kellemes hétvégét úgy, hogy sok-sok masszázst adnak és kapnak…

Sok gyakorlás lesz, mert a tanfolyam alapja a gyakorlat, így sok kezelést kapunk és adunk.

A tananyag tartalmaz elméletet – ez a taoizmus, ami a shiatsu hatásmechanizmusát is megérteti; mozgunk: megismerjük a Do in-t – a meridiánok harmonizálásának tornáját – jellegzetessége, hogy egyáltalán nem önkínzó jellegű, sőt, ellenkezőleg: nagyon kellemes végezni. A testkezelés során érintjük a hátat, a lábakat, karokat, a vállat, nyakat és az arcot is.

Lehet jelentkezni párosan, vagy egyedül is, csoportok barátságosak, kis létszámúak.

 

A következő tanfolyam időpontja:

Jelenleg nincs meghirdetett időpont, érdeklődj Juditnál!

Shiatsu árak

Egy alkalom

60 perces egyéni kezelés
7 000 Ft*
 • Baba és Kismama masszásra is érvényes
 • Előre egyeztetett időpontban
 • Ajándékutalványként is kérhető
 • *Számla ellenében vásárolható

Alaptanfolyam

Kétnapos alapképzés
27 000 Ft*
 • A hivatalos Shiatsu képzés I. szemeszterének előfeltétele (Nemzetközi Shiatsu Iskola).
 • *Számla ellenében elvégezhető

AJÁNDÉKOZZ SHIATSU MASSZÁZST!

KAPCSOLAT:

BARTEL JUDIT

Shiatsu gyógyász
Alternatív Mozgás- és Masszázsterapeuta

TELEFONOS BEJELENTKEZÉS:

+36 (30) 582 3853

EMAIL:

shiatsuaramlas@gmail.com

FACEBOOK OLDAL:

Shiatsu masszázs – Bartel Judit

 

Share This