Ha a jóga a te utad is, nem fogod elfelejteni a találkozást vele.

Ez nekem az ezredfordulón adatott meg, amikor sajgó háttal, kikopott térdízülettel, zaklatott lélekkel, 15 éves sportmúltat magam mögött hagyva valami mást kerestem. A jóga hatását már néhány alkalom után éreztem: a fájdalmas, összerándult izmok elernyedését, egy felszabadult, könnyed testet, egy újra mozgó, problémamentes térdízületet kaptam a gyakorlással cserébe. Lelki békét, ami segített felvállalni önmagamat és a saját utamra lépni.

Jógamúltam több nagy iskolán át formált a mai napig. Swámi Nirandzsanánanda Szaraszvatival (Bihar School of Yoga-Satyananda Yoga) való személyes találkozásom és mantrabeavatásom, később pedig az indiai utazásom meghatározó élmény maradt. 2004 óta tanítom folyamatosan a jógát.

2005-ben találkoztam az Iyengar jógával, ami döntően megváltoztatta gyakorlásomat és oktatásomat, egyre elkötelezettebbé téve a metódus felé. 2007. októberében megnyitottam a Darshan Jógastúdiót, hogy az Iyengar jóga tanítása számára egy méltó helyszínt hozzak létre. Azóta is folyamatosan képzem magam a jóga mélyebb értelmét kutatva.

Hálával és mély tisztelettel tartozom tanáraimnak:
Várhelyi Sándor, Bálint János, Sannyasin Bhaktananda, Swami Nirandzsanánanda Saraswati, Sannyasin Atmatattwa, Sannyasin Achyutananda, Csendes Erzsébet, Rita Keller, Klaus Gresch, Wágner Rozália, Kevin Gardiner, Répássy Erika, Trapp László.

Végzettségeim:

 

  • 2016. Iyengar Jógaoktató Intermediate Junior II. vizsga
  • 2014. Iyengar Jógaoktató Intermediate Junior I. vizsga
  • 2006-2009. Okleveles Iyengar Jógaoktató képzés (Introductory II. vizsga)
  • 2004-2005. IWI Baba-mama Jógaoktató
  • 2003-2004. IWI Jóga oktatói képzés
  • 1991-1996. JPTE Földrajz-Testnevelés szakos tanár