Több éve dolgozom Peter Hess hangtálakkal egyéni, illetve csoportos foglalkozások keretében. Budapesten Radnai Zsuzsától, a németországi Peter Hess Akadémia hivatalos képviselőjétől tanultam a Peter Hess módszert, amit azóta is alkalmazok. A hangtálak világa, hatása, és hitelessége annyira magával ragadott, hogy tovább képeztem magam Balla Tibornál, aki a tibeti, és nepáli tálak használatára tanított. A két módszer sok vonatkozásban különbözik, ám a hatás mindkettőnél rendkívüli. Később részt vettem a Peter Hess Akadémia hangfürdő kurzusán, ahol rengeteg gyakorlati tudnivalót sajátítottam el ezzel kapcsolatban.

Mint vaisnava teológus, tanulmányaim során sokat olvastam a Nada Brahman, vagyis a világhang által bekövetkezett teremtésről, de ugyanígy a keresztény kultúrkörben létező Ige, vagyis hang által teremtett világnézet is ide tartozik. Mind a teológiai, mind pedig a tudományos megközelítés ismereteire támaszkodva a betegséget és egészséget egyfajta rezgés, rezonancia jelenségként értelmezhetjük. Minél inkább harmóniában élünk környezetünkkel és embertársainkkal, annál jobban érezzük magunkat, bioritmusaink összhangban vannak.

Második otthonomban, Spanyolországban szintén alkalmazom a hangtálakat, a nemzetközi közegnek köszönhetően számos spanyol, angol, lengyel, norvég barátom és ismerősöm elismerően nyilatkozik a tálak csodálatos hatásáról. Ugyanitt egy angol barátom jóga stúdiójában rendszeresen tartok hangfürdőt a kint töltött idő alatt.

Jelenleg Peter Hess terápiás tálakkal, fen gonggal, és tibeti csakra tálakkal dolgozom az egyéni, és csoportos foglalkozások alkalmával is. A holisztikus szemlélet, és a filozófia számomra elengedhetetlen, ezért vaisnava teológiát tanultam a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskolán. Elkötelezett jógagyakorló vagyok, harmadik éve az Iyengar módszer szerint egyéni órákon jógázom, mellette pedig heti kétszer a hatha jógát gyakorolom. Próbálom egyre szélesebb körben megismerni, és alkalmazni a komplementer medicinákat, ezért rendszeresen látogatok különböző kurzusokat, tanfolyamokat, előadásokat.

Szakmai tapasztalat:

2014. március-június: Peter Hess Akadémia

2014. május-június: Clear Nature Kft. Ayurveda komplex masszázs

2014. július: Clear Nature Kft. Svéd masszázs

2014. november-december: Balla Hangterápia

2015. január: Young Living Raindrop technic speciális gerincmasszázs

2015. február: Peter Hess hangfürdő továbbképzés

2015. június: R.A.I. Reiki Grad 1. Dr. Gubacsi Attila

Folyamatban lévő képzések:

Zendoin japán tartásjavító és gerincterápiás jógaoktatói képzés,tanítóm Horváth Ádám

Access Bars