+36 20 421 8464 info@jogadarshan.hu

Kis csoportos kezdő Iyengar jóga tanfolyam

Időpont: 2018. január 29-től hétfőn 19:30-21:00
Oktató: Fenyvesi Judit
Létszám: max. 5 fő
Részvételi díj: 17 600 Ft / 8 alkalom
Befizetés határideje: jan. 25. csütörtök éjfél

KINEK AJÁNLJUK A TANFOLYAMOT?

  • Teljesen kezdőknek, akik most ismerkednek a jógával és a biztonságos ászana gyakorlás alapjaival szeretnének megismerkedni egy gyakorlatias és struktúrált módszertan szerint.
  • Kihagyás után újrakezdőknek, akik fokozatosan szeretnének visszarázódni a rendszeres gyakorlásba és meg akarják erősíteni az alapokat az ászana gyakorlásukban.
  • Akiknek már van jógás tapasztalatuk, de korábbi tanulmányaik során az ászana gyakorlás kevésbé volt előtérben, és most meg akarják azt alapozni.

MI AZ IYENGAR JÓGA?

B. K. S. Iyengar jógametódusa a fizikai test egyvonalúságán keresztül vezeti a gyakorlót a mélyebb tanítások, megélések felé.

Az Iyengar metódus precizitásáról, gyakorlatias szemléletéről és a struktúrált felépítésről ismerhető fel. A gyakorló fokozatosan tanulja meg az alapvető testtartások biztonságos kivitelezését. A bázis pózok magabiztos végrehajtása egyenletes ütemben nyitja meg a fejlődés útját az ászanák komplexebb variációi felé. A magasabb szintű órákon a kezdő gyakorlásban felépített alapok szemléletesen köszönnek vissza újra és újra, integrációt és mélyebb megértést hozva.

Miben különleges az Iyengar jóga?

Az Iyengar jóga sajátossága a segédeszközök – fatégla, blokk, heveder, szék, hengerpárna, fali kötél használata.

Iyengar kezdte először módszeresen használni az eszközöket az ászana gyakorlásban: részben, hogy kezdők számára is biztonságosan elérhetővé tegyen pózokat, részben hogy az ászana egy-egy aspektusát érzékletesebben lehessen megtapasztalni. Így a régi sérülések, vagy kezdeti merevség mellett is megtapasztalhatóak a testtartások kezdő gyakorlók és idősebbek számára is.

Órák menete

Ezeken a tanfolyami órákon az álló pózokkal alapozzuk meg a gyakorlást: ezek a testtartások segítenek a talpaktól a fejtetőig stabil struktúrát létrehozni és fenntartani. Az álló pózok megmozgatják a napi munka során elfáradt testet és segítik a gerincet támogató izomcsoportok munkáját: rendszeres gyakorlásukkal készítjük fel a testet a komplexebb pózokra.

Fokozatosan vezetjük be az órákon az alap ülő pózokat, majd az egyszerűbb gerinccsavarásokat, előrehajlásokat és végül az első fejjel lefelé pózokat (válltámasz, eke póz), rávezető gyakorlatokon keresztül. Minden gyakorlást rövid elcsendesedéssel zárunk.

RÉSZLETES TEMATIKA

Minden egyes tanfolyami órának más a fókusza. Ezek egymásra épülnek és átsegítenek az első néhány órán, illetve megmutatják, merre tudsz tovább fejlődni.

RÉSZLETES TEMATIKA:

(Hamarosan)

HOGYAN TOVÁBB A KÉPZÉS UTÁN?

Az alapok elsajátítása után el tudsz kezdeni járni 1. szintű gyakorló órákra, ahol Veled azonos szintű gyakorlókkal együtt tudod elmélyíteni a tanultakat. Ezeknek az óráknak a célja, hogy az alapozó tanfolyam után eljuss a következő lépcsőfokig: az 1-2. szintű, általános gyakorló órákra.

KI az oktató?

Fenyvesi Judit oktatótársunk a 3 éves oktatóképzés zárásaként 2017. júliusban ‘Introductory 2.’ szintű gyakorlati vizsgát tett a IV. Magyar Iyengar Jóga Oktatóképzőn.

Judit példás következetességgel gyakorol és szüntelenül képzi magát: bátran néz szembe a problémákkal, így aztán napról napra újabb mélységeket fedez fel a jóga révén. Ez megmutatkozik tanításán és gyakorlásán is, minden nap tudatosít valami újat magából. Személyes példájával mutatja meg nekünk, milyen az, mikor valaki valóban éli azt a folyamatos progressziót, amelyet az Iyengar metódus tanít.

Fenyvesi Judit
Okleveles Iyengar jóga oktató

JELENTKEZÉS  A TANFOLYAMRA

A részvételi díjat fizetheted:

1. Utalással:
K&H Bank 10401213-00014858-00000004
Bartsch Gabriella
Megjegyzésbe rovatba kérjük írd be a nevedet ill. tanfolyam nevét!

2. Készpénzben a helyszínen:
Hétfőtől csütörtökig 17.00-19:30-ig.

3. SZÉP kártyával (OTP v. MKB bank)

A korlátos létszám miatt a helyedet a részvételi díj befizetésével tudod lefoglalni! Kérünk, hogy fizetési határidő előtt rendezd a részvételi díjat!

Lemondási feltételek:
Egy héttel a kezdés előtti lemondás esetén a teljes összeg visszajár, egy héten belül a befizetett összeg 50%-a, kezdéstől számított 72 órán belüli lemondás esetén sajnos nem áll módunkban visszatéríteni a részvételi díjat.

Egyes esetekben a befizetett összeg egy másik, jövőbeli képzésre felhasználható. Ez minden esetben a stúdió jóváhagyásától függ. Ha a kurzus a szervező vagy a stúdió döntése miatt nem kerül megrendezésre, a teljes, a képzésre befizetett összeget visszafizetjük.

A regisztrációnál megadott adatokat bizalmasan kezeljük: Adatkezelési nyilatkozat

Ha kérdésed van, keress bennünket:
Telefon:
+36 (20) 421 8464
Email:
b.gabriella@jogadarshan.hu

Share This